Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 04. 01.

Újabb gyilkos merénylet Diyarbakirban

Autóba rejtett pokolgép robbant, áldozatok is vannak.

Hivatalos források szerint legkevesebb hét rendőr halt meg, és összesen 27-en sebesültek meg a csütörtöki törökországi merényletben. A sérültek közül 14-en civilek.

– Nem vagyunk tovább türelmesek a terrortámadásokkal kapcsolatban. Remélem, hogy ezek a támadások ráébresztik Európát és más országokat is, hogy mi is a PKK terroristáinak és más csoportoknak az igazi arca – fogalmazott a török elnök.

A robbantás egy zsúfolt buszpályaudvarnál történt, a külvárosi út szélén. Nem véletlen, hogy az áldozatok rendőrök, ugyanis a támadás célpontja az a jármű volt, amelyben rendőrök utaztak. A pokolgépet távirányítóval hozták működésbe. A robbanóanyag nagy pusztítást végzett, több autó megsemmisült, a környéken lévő házakban is jelentős kár keletkezett.

Törökország délkeleti részében két és fél-évi fegyverszünet után tavaly júliusban újultak ki a harcok a kurd milíciák és a biztonsági erők között. A török hadsereg december óta átfogó katonai offenzívát hajt végre a térségben. A kurd autonómiáért 1984 óta fegyveres küzdelmet folytató PKK-t Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tekinti.

Diyarbakir az ország déli részén található, többségében kurdok lakta terület.

Orientalista.hu – Syriana (Euronews nyomán)

Sharing is caring!

, , ,




Back to Top ↑