Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2021. 11. 18.

Újabb iraki katonai vezetőt gyilkoltak meg ismeretlen fegyveresek

2021. 11. 18.

Az iraki híroldalak információi szerint ismeretlen fegyveresek meggyilkolták Haider Hamoud Al-Husseinawy ezredest, az iraki terror elhárító szolgálat műveleti parancsnok helyettesét.

Az eset hétfőn történt amikor az Al-Anbar kormányzóságban lévő Al-Nukhib városból tartott Dhi Qar kormányzóságba.

Az utóbbi napokban ez a második eset, hogy egy magas rangú biztonsági vezetőt gyilkolnak meg Irakban. Múlt csütörtökön Abdul Zahra Nassir Al-Maleki, az iraki hírszerző szolgálat egyik vezetője lett gyilkosság áldozata.

Iraki politikusok a műlt héten már figyelmeztettek arra, hogy az Egyesült Államok merényleteket tervez iraki katonai és biztonsági vezetők ellen, hogy az esetekkel az iraki népi ellenállás (Hashd Al-Shaabi) egységeit vagy síita fegyveres csoportokat vádoljanak meg. Hasonló eset lehetett nemrég a Mustafa Al-Kazemi iraki miniszterelnök háza elleni drón támadás is.

Az amerikai kormány ebben a rendkívüli zavaros időszakban egyértelműen szeretné kihasználni a feszültséget, hogy a saját érdekei szerint alakítsa az iraki belpolitikai fejleményeket. A nemrég megtartott parlamenti választások eredményét ugyanis több oldalról is vitatják és felmerült a választási csalás lehetősége is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑