Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2022. 11. 14.

Újabb izraeli légicsapást hajottak végre Szíriában

2022. 11. 14.

Izraeli rakétacsapás ért egy szíriai légibázist Homsz tartományban vasárnap.mA SANA szíriai hírügynökség arról számolt be, hogy a szíriai légvédelem több rakétát is megsemmisített.

Az állami televízió közölte: a csapásokban két szíriai katona életét vesztette, hárman pedig megsebesültek.

A hadsereg egyik névtelenséget kérő tisztségviselője szerint a támadás a szíriai légierő sajráti légi támaszpontját érte délkeletre Homsz városától.

A bázis fel- és leszálló pályáit, valamint a föld alatti létesítményeket orosz katonai segítséggel kiszélesítették az utóbbi három évben.

Egy másik névtelenül nyilatkozó katonai forrás szerint a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Oroszországnak csapatai állomásoznak nem messze Sajráttól, amelyet az utóbbi időben az iráni légierő is használt.

Regionális diplomáciai és hírszerzési források szerint az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt lévő repülőterek ellen, hogy megzavarja Irán ellátási útvonalait, amelyeken keresztül fegyverekkel látja el szíriai és libanoni szövetségeseit, köztük a Hezbollah radikális síita szervezetet.

Teherán a hadfelszerelés megbízhatóbbnak ítélt légi szállítására tért át, miután a földi útvonalakon haladó szállítmányoknál fennakadások voltak.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑