Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 06. 04.

Újabb izraeli agresszió a Gázai övezet ellen

2015. 06. 04.

Izraeli vadászgépek számos területet vettek célba az ostromlott Gázai övezetben. Jelentések szerint izraeli repülőgépek légitámadást hajtottak végre csütörtök reggel megtorlásul, amiért korábban állítólagos rakétatámadás érte Dél-Izraelt.

Szerdán az izraeli hadsereg azt állította, hogy két rakétát lőttek ki Gázából a Sdot Negev régióra.

A Hamasz palesztin ellenállási mozgalom azt nyilatkozta, hogy a rakétatámadást a szalafista csoport hajtotta végre, mely kapcsolatban áll az ISIS-el, jelentette az Associated Press.

Izrael a Hamaszt teszi felelőssé a Gázai övezetből érkező bármilyen támadásért, holott a mostani akciót – egy hét leforgása alatt a másodikat – a magát Omar Brigádoknak nevező szélsőséges szalafista csoport vállalta magára – számolt be a Jerusalem Post internetes kiadása is.

A szerdai támadás válasz volt arra, hogy a Hamasz megölte az Iszlám Állam (ISIS) egyik támogatóját egy tűzpárbajban.

A legutóbbi izraeli támadás lehetséges áldozatairól még nincs hivatalos információ.

Ezt megelőzően, a múlt héten izraeli repülőgépek légicsapásokat mértek a Nuseirat menekülttáborra a Gázai övezet központi részén, Rafah-ra délen, és Khan Younis-ra. A palesztin Beit Lahia várost is célozták az izraeli rajtaütés során.

gaza now

2014 júliusában a Tel Aviv rezsim brutális támadást indított az ostromlott tengerparti szakasz ellen, megölve 2140 palesztint, köztük 557 gyermeket.

Az agresszió során 11.100 palesztin sebesült meg, köztük 3.374 gyermek és 2088 nő, valamint több mint 170.000 ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Gáza naponta küzd a munkanélküliséggel, a szegénységgel és a csökkenő életszínvonallal, mióta a régiót blokád alá vették 2007-ben.

Orientalista.hu – Tia (Associated Press, persianews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑