Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 01. 21.

Újabb izraeli légi támadást hiúsított meg a szíriai légvédelem (videó)

2019. 01. 21.

A szíriai SANA állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Szíriai Arab Hadsereg légvédelmi egységei egy izraeli légi támadást akadályoztak meg, mely az ország déli részét vette célba. 
Hét izraeli rakétát semmisített meg a szíriai légvédelem – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.
A szíriai hadsereg forrásai arról számoltak be, hogy egységeik meghiúsítottak egy rakétatámadást, melyet izraeli vadászgépekről hajtottak volna végre Damaszkusz város környékén.

A kilőtt rakéták nagy részét azonban még a levegőben megsemmisítették. A hadsereg által kiadott jelentés szerint az ellenség légitámadásának az lett a következménye, hogy megsérült egy raktár a damaszkuszi nemzetközi repülőtéren.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Damaszkusztól délkeletre lévő Divali nemzetközi repülőtérnél a szíriai hadsereg orosz gyártmányú Pancir-Sz és Buk típusú rakétarendszerekkel hárította el az izraeli légierőnek a Földközi-tenger felől elindított csapását. A moszkvai minisztérium szerint a vasárnapi támadásban négy izraeli F-16-os vett rész.

A repülőtér infrastruktúrája nem szenvedett kárt, károk, áldozatok nincsenek a kommüniké szerint.

Izrael múlt héten a szíriai főváros környékén található katonai bázisokra mért rakétacsapást, december 25-én pedig katonai raktárakra mért csapást Damaszkusztól nyugatra.

Oroszország tavaly szeptemberben Sz-300-as légvédelmi rendszerrel látta el Szíriát az után, hogy a közel-keleti ország légvédelme izraeli légitámadás közben lelőtt egy orosz felderítő gépet. Ezeket a légvédelmi rakétákat még nem vetették be.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (RT, SANA, MTI)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑