Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 09. 14.

Újabb izraeli rakétatámadás érte a szíriai Aleppo tartományt

2020. 09. 14.

Szeptember 11-én reggel izraeli légitámadások sorozata érte az észak-szíriai Aleppo tartományt, ahol nagy fontosságú katonai létesítmények fekszenek.

Egy katonai forrás közölte a Szíriai Arab Hírügynökséggel (SANA), hogy izraeli katonai repülőgépek számos irányított rakétát lőttek ki Aleppo külvárosaira.

“A légvédelmünk visszaverte az agressziót, megsemmisítve az ellenséges rakéták legnagyobb részét.” – közölte a forrás az állami médiatársasággal.

A SANA és a szíriai Hír Televízió közzétett egy videót és számos képet, amelyek több ellenséges rakéta megsemmisülését mutatják be Aleppo egén.

Sok szíriai dzsihádista forrás szerint a légi támadások célpontja az Al-Szafirah városi hadiüzemek voltak. A komplexumban, ahol Szíria vegyi fegyvereit tárolta a 2013. évi nemzetközi egyezményt megelőzően, jelenleg hagyományos lőszereket és robbanóanyagokat állítanak elő a Szíriai Arab Hadseregnek.

Augusztus 31-én az izraeli fegyveres erők légi támadások sorozatát hajtották végre a szíriai főváros Damaszkusz, valamint az ország déli része ellen. A légi csapások célpontjai iráni állások és a szíriai légvédelmi rendszerek voltak.

A Szíriai Arab Köztársaság elleni izraeli támadások egy olyan művelet részei, amely kitervelői úgy vélik, hogy nyomást tudnak gyakorolni Iránra, hogy kivonja a Szíriát támogató csapatait az országból. Az említett művelet mindeddig nem jár sikerrel.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: A nagy IT vállalatok által cenzúrázott South Front katonapolitikai honlap

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑