Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 05. 01.

Újabb magyar küldöttség járt Szíriában (videó)

2018. 05. 01.

Újabb magyar küldöttség járt Szíriában, hogy az üldözött keresztények megsegítésére hívják fel a figyelmet. Több helyi egyházi vezetővel is tárgyaltak, sorra vették, hogy mire lehet szüksége a közösségeknek, és hogy egyáltalán hogyan tudnának segíteni a telepítések újraépítésében.

 Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője három sokat szenvedett városban is járt, így például Aleppóban vagy Damaszkuszban is. Az M1 Ma este című műsorában elmondta, óriási a rombolás ezekben a városokban, és alig található ép település, azonban látszik az élni akarás.

Hozzátette, a magyar küldöttség tagjai Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, Siklósi Beatrix, az MTVA vallási és nemzetiségi műsorok főszerkesztője, illetve Marosi Géza rendező, operatőr voltak.

„Ha nem megy oda az ember, kevésbé hiteles. Nagyon sokan beszélnek rólunk, európai parlamenti képviselőként, a munkám miatt ez nekem megadatik, és azt hiszem, hogy ez tulajdonképpen kötelességünk, de hangsúlyozom: humanitárius és kifejezetten a keresztények helyzetével foglalkozunk” – fejtette ki Hölvényi György.

A Fidesz-KDNP EP-képviselője arról is beszélt, hogy Magyarország már most segít, hiszen a lerombolt városok közepén lakások épülnek újjá többek között magyar támogatásból.

Orientalista.hu – M1, Hirado.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑