Cadmus fordítás Cadmus
Régészet

2018. 08. 18.

Újabb régészeti leletek kerültek napvilágra a Szuwejdai Nagytemplomnál (képek)

2018. 08. 18.

Újabb régészeti leletek kerültek feltárásra a szíriai Szuwejda városának Nagytemplománál, amelyek eredete egészen az ókorig nyúlik vissza.

A szuwejdai Régiségek Tanszékének Nemzeti Expedíciója által végzett legutóbbi feltárások során, amely jelenleg Szuwejda régi romvárosának Nagytemploma mellett végez ásatásokat, számos olyan rendkívül értékes leletre bukkantak, amelyeknek eredete egészen az ókorig nyúlik vissza.

A suweidai Régiségek Tanszékének igazgatója, Dr. Nashaat Kiwan a SANA állami hírügynökségnek elmondta, hogy a feltárt régészeti leletek között egy mozaikfestmény alaprajza, néhány ajtó és építő elem, koronák, kerámia tárgyak maradványai és ókori érmék is találhatóak.

Kiwan hozzátette, hogy a Nemzeti Expedíció folytatja feltárásait a helyszínen, olyan új régészeti leletek felfedezésének reményében, amelyek által behatóbb ismereteket szerezhetnek, és mélyebb betekintést nyerhetnek annak a templomnak a hajdani építészeti kialakítására nézve, amely a mai napig Szuwejda régi romvárosa legfontosabb régészeti emlékének tekintendő.

Hozzáfűzve, hogy az expedíció a város számos más régészeti lelőhelyén is folytatja feltárásait.

Orientalista.hu – Vivkamar, SANA

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑