Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Izrael

2017. 10. 29.

Újabb volt háztartási alkalmazottja perelte be Sara Netanjahut

2017. 10. 29.

Ismét beperelte a miniszterelnöki rezidencia egyik volt háztartási alkalmazottja embertelen viselkedése miatt Sara Netanjahut, az izraeli kormányfő feleségét – jelentette az izraeli média.

“Sara Netanjahu megkeserítette az életem” – állította bírósághoz benyújtott keresetében a csak S.R. monogrammal megjelölt huszonnégy éves, háromgyermekes ultraortodox nő, aki néhány hete mintegy húsz munkanapon át takarítónőként dolgozott a miniszterelnöki rezidencia második emeletén, a Netanjahu család személyes lakosztályában.

“Nem érzem magam embernek, Netanjahu asszony megkeseríti az életem… Kész vagyok. Az itteni munka kikészíti a testet és az egészséget, nagyon remélem, hogy Isten erőt ad nekem” – írta nyolc nappal munkába állása után nővérének küldött sms-üeneteiben.

Az ügyvédek csak szombat este álltak elő ezekkel az üzenetekkel, amikor a helyi médiában a kormányfőhöz lojális politikusok és ügyvédek hada szállt ringbe Netanjahu feleségének védelmében. David Bitán, a koalíció elnöke politikai szándéktól vezérelt “ronda összeesküvésnek”, Joszi Kohen,

Oren Gross, a volt takarítónő ügyvédje vasárnap a katonai rádióban elmondta, hogy nem politikai szándékok vezették, és azért fordult éppen hozzájuk jogi képviseletért a volt takarítónő, mert a múltban már kétszer is sikeresen képviselték a rezidencia volt dolgozóját munkáltatójával szemben.

A Sara Netanjahu elleni legújabb keresetről pénteken adott hírt a Jediót Ahronót című újság. Az alkalmazott augusztus 27-én állt munkába, és egy hónapig dolgozott a Netanjahu lakosztályon. Az ott tapasztalt embertelen bánásmódért 225 ezer sékel (tizenhétmillió forint) kártérítést követel.

A vádak szerint nem használhatta a munkahelyén, a második emeleten lévő illemhelyet, hanem az őrökéhez kellett lejárnia. Szigorúan tilos volt ételt és italt magához vennie, és ezért a munkanap végére annyira elfáradt, hogy már nem volt képes hazavezetni sem. A betegesen szigorú tisztasági szabályok miatt naponta mintegy százszor kellett kezet mosnia és rengetegszer ruhát váltania. Alkalmazása utolsó napján a miniszterelnökné kiabált vele és majdnem megütötte, ezért leszaladt a lépcsőn és elfutott előle. Soha többet nem tért vissza a rezidenciára.

Távozása után többen megfenyegették, hogy ne emeljen panaszt: az őt közvetítő takarító cég alkalmazottja, a miniszterelnök ultraortodox ügyekben eljáró tanácsadója, majd a rezidencia vezetője.

Nem ez az első Sara Netanjahu ellen benyújtott kereset. Korábban Meni Naftali, a rezidencia volt gondnoka és Gáj Elijáhu, volt alkalmazott is pert, és jelentős összegű kártérítést nyert embertelen bánásmód miatt.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑