Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 11. 07.

Vahhabita terroristák vegyi harcanyagokat vetettek be Észak-Hamaban

2017. 11. 07.

A Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű szövetség) vahhabita fegyveresei tegnap erőteljes támadást indítottak Hama tartomány északi határán (tulajdonképpen Dél-Idleb területén) a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen a kulcsfontosságú Atszhan település közelében.

A Hajat Tahrir Al-Sham fegyvereseinek támadása sikeresnek bizonyult, mert elfoglaltak két falut a Szíriai Arab Hadseregtől és a Szíriai Nemzetvédelmi erőktől (NDF).

Az Al-Kaida „hivatalos” média felületei szerint a fegyvereseik hétfőn Al-Balil és Um Turajkijah falvakat foglalták el a szíriai kormányerők elleni heves harcokat követően Hama tartomány északi határán.

A Szíriai Arab Hadsereg egy tisztje azt nyilatkozta az Al-Masdar hírújságnak, hogy tegnap estig a csapataik nem tudták megtartani állásaikat és vissza kellett vonulniuk egy védhetőbb terepszakaszra, valamint a katonáikat vegyi harcanyagokkal támadták a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) és a „Szabad Szír Hadsereg (FSA) nevű terrorszervezetek zászlói alatt harcoló militánsok.

Megjegyzés: A Szíriai Nemzetvédelmi Erők alegységei jelenleg Al-Makarrain falunál, Kahira repülőterétől északra építettek ki új védőállásokat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑