Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 06. 27.

Vatikán megkötötte első állambeli szerződését Palesztinával

2015. 06. 27.

A Palesztin Állam és a Vatikán megkötötte az első szereződését ami harminckét ügyet érint közte a katolikus egyház működésének alapján és lehetőségét fektették le.


A megállapodást a vatikáni államközi kapcsolatok titkára Paul Gallagher érsek és Rijad Al-Maliki palesztin külügyminiszter írták alá.
A tárgyalásokon Vatikán szorgalmazta az izraeli-palesztin konfliktus politikai útoni mihamarabbi megoldását, és bátor döntéseket meghozó tárgyalásokra ösztönzi a feleket.


.
Palesztin félről a a Vatikánnal kötött szerződés, a független Palesztina elismerését jelenti, így Vatikán lett a 136. ország ami hivatalosan is elismeri és kapcsolatot ápol a Palesztin Állammal.

Izraeli részről a külügyminisztérium szóvivője sajnálatát fejezte ki, hogy a Vatikán ilyen elhamarkodott lépéseket tett és elismerte a Palesztin Államot. Az izraeli kormány szerint az efféle lépések csak hátráltatják a izraeli-palesztin tárgyalásokat. A cionista állam képtelen megemészteni, hogy már nyugat-európai országok is elismerik a független Palesztinát, és különböző kapcsolatokat létesítenek a Palesztin Állammal.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑