Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 11. 20.

Végső visszaszámlálás: Hamarosan megindul a Kelet-Aleppot felszabadító offenzíva

2016. 11. 20.

A Szíriai Arab Hadsereg az ország Nemzetvédelmi Erőinek támogatásával, nagy offenzívára készülődik, hogy megtisztítsa a vahhabita fegyveresek által megszáll kelet-aleppoi kerületeket, közölte a RIA Novosztyi hírügynökség.

A Szíriai Arab Hadsereg nagy kiterjedésű hadműveletének célja, hogy kiűzze a megszálló terroristákat Aleppo keleti kerületeiből, a szárazföldi műveletek nagyon hamar elkezdődnek Észak-Szíriában, jelentette a RIA Novosztyi.

újabb szír katonák érkeztek Aleppo felszabadításáértArab szakértők szerint legalább 7000 fegyveres maradt Aleppo keleti negyedeiben. Csütörtökön a szíriai kormányerők tüzérségi csapásokat mértek a megerődített ellenséges állásokra Tarik Al-Bab, Szalikhin, Shaar és Esz-Szukkar kerületekben, ahol dzsihádisták első védelmi vonala kiépült. A tüzérségi tűz azután kezdődött, amikor szíriai katonai repülőgépek légi támadásai lerombolták a vahhabita terrorszervezetek ellátó csomópontokat és lerakatokat Khan El-Asszalban, Kakr Hamraban és Haraitanban.

Ezenkívül a dzsihádisták páncélozott járműveik és gépfegyveres terepjáróik nagyobb részét elvesztették

A RIA Novosztyi forrásai kifejezetten hangsúlyozták a tényt, hogy a terroristák makacsul ellenállnak, miközben a Szíriai Arab Hadsereg tovább nyomul vahhabita fegyveresek erősségeiben Aleppo közelében.

Péntek reggel a Szíriai Légierő vadászbombázói Nyugat-Alepponál megsemmisítették a Dzsaish Al-Fatah koalíció terroristáinak kulcsfontosságú vezetési pontjait. Ezenkívül a légi támadások lerombolták a Dzsabhat Fateh Al-Sham (al-Nuszra Front, Al-Kaida frakció) terrorszervezet számos parancsnokságát. A parancsnokságokat Aleppotól északra telepítették.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők elit egységei kilenc jelentős pontra koncentrálnak Aleppo körül, és a parancsra várnak, hogy megtisztítsák a terroristák által megszállt körzeteket, jelentette a RIA Novosztyi. Szemtanúk szerint a helyzet stabilizálódik azzal, hogy a vahhabita fegyveresek ellenőrzésük alá vonják a mecseteket és elkerüljék a polgári lakosság elégedetlenségét. (Aki tüntet vagy menekülne, lelövik.)

Sok aleppoi lakos elégedetlen azzal, hogy a terroristák nem engedték el őket a harcok szünetében a városrészből a megnyitott menekülési folyosókon. A terroristák továbbra is élő pajzsként használják őket, erre a lakosság folyamatos tüntetésekkel reagál.

Mostanáig különböző, a Dzsabhat Al-Nuszrával (Al-Kaidával) szövetséges, vahhabita fegyveres csoportok civilek tízezreit tartják fogva Aleppo keleti negyedeiben és nem engedik elmenekülni őket a kijelölt humanitárius folyosókon, közölte a RIA Novosztyi.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑