Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 12. 06.

Vegyi anyagokat és rakétákat tároltak az iskolában (videó)

2016. 12. 06.

Az Szíriában harcoló iszlamista csoportok előszeretettel tárolnak iskolákban, kórházakban, és civilek lakta épületekben vegyi fegyverekhez szükséges alapanyagokat és fegyvereket.

A napokban felszabadult északkelet aleppoi negyedekben több iskolába és kórházakba berendezett fegyverraktárat, rakétákatgyárat  illetve vegyi anyag raktárakat találtak a Szíriai Arab Hadsereg katonái.

A szíriai hírszerzés információi alapján a Szíriai Légierő több alkalommal támadta az egykoron iskolaként funkciónált  vegyi anyag és fegyverraktárat.

 

Az iskolaépület, vagy ami valaha az volt, vahhabita terroristák műveleti támaszpontjává változott át, megerősítették és egy műhelyt hoztak létre, ahol aknavető lövedékként használható gázpalackokat tároltak. . A hadsereg német eredetű vegyi anyagokat és más nyugati hadfelszerelést foglalt le bent. Olyan felszereléseket, amelyeket a Szíriai Arab Hadsereg nem használ, így senki nem állíthatja, hogy a hadsereg raktáraiból tulajdonították el.

A Lizzie Phelan Russia Today aleppoi tudósítója készített felvételeket a nemrégiben felszabadított iskoláról amit a nyugat által mérsékelt ellenzéknek nevezett iszlamisták használtak. Az iskolában rengeteg rakétát, kommunikációs eszközt és vegyi anyagokat találtak. Többek között aluminium foszfátot amit az Iszlám Állam vetett be Észak-Szíriában és Irakban.

Orientalista.hu  – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑