Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2017. 10. 04.

Véres provokációk” elkövetésével vádolta Washingtont az orosz külügyminiszter

2017. 10. 04.

A Szíriában állomásozó orosz csapatokkal szembeni “véres provokációk” elkövetésével vádolta meg az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciót Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy szerdán megjelent interjúban.

Az as-Sark al-Ávszat című szaúdi napilapnak nyilatkozó orosz külügyminiszter a szíriai hadsereg hátráltatásával vádolta meg a szövetségeseket.

Előfordul, hogy ezek az erők “véletlenül a szíriai csapatokat bombázzák, amit az Iszlám Állam szélsőségeseinek támadása követ, míg máskor arra bátorítanak más terroristákat, hogy támadják meg a Damaszkusz által visszavett stratégiai állásokat, vagy éppen véres provokációkat hajtanak végre katonaságunkkal szemben” – tette hozzá.

Az orosz diplomácia vezetője vélhetőleg a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű katonai ernyőszervezetre célzott, amely a Washington vezette nemzetközi koalíció támogatását élvezi az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szembeni küzdelemben.

Moszkva a múlt hónapban azzal vádolta meg az SDF-et, hogy szabotálja a oroszok támogatta szíriai kormányerők Deir Ezzor elleni offenzíváját. A dzsihadisták kezén lévő tartományért folytatott harcban, az Iszlám Állam tüzérségi támadásában szeptember végén életét vesztette Valerij Aszapov orosz altábornagy.

Lavrov elmondta:

a szövetséges erők nemzetközi jogi szempontból “hívatlan vendégek” Szíriában.

A miniszter egyúttal azzal vádolta Washingtont, hogy

“a terroristákat rosszak és kevésbé rosszak” csoportjára osztja.

Orientalista.hu – MTI, Hirado.hu

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑