Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 10. 07.

Videó: Az oroszok bejelentették, hogy akár amerikai gépekre is tüzelni fognak

2016. 10. 07.

Igor Konashenkov tábornok, az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője csütörtöki nyilatkozatában kijelentette, hogy Oroszország még beazonosítás előtt lőni fog minden olyan légi járműre, amely ellenséges akciót hajt végre orosz csapatok közelében. Ezzel azt sugallta gyakorlatilag, hogy hajlandóak lőni amerikai gépekre.

“Jó napot kollégák,

a nyugati médiában megjelent szivárogtatások szerint Washington azt tervezi, hogy légitámadásokat hajt végre a szír kormányerők ellen.

Különösen nyugtalanító az a hír, hogy a provokációk kezdeményezői a CIA és a Pentagon képviselői, akik szeptemberben még az “ellenzéki” erők kontrollálhatóságáról jelentettek az amerikai elnöknek, ma már azonban a “kinetikus” szcenárióért lobbiznak.

Szeretném figyelmeztetni a washingtoni kollégákat, hogy végezzenek pontos számításokat egy ilyen terv következményeit illetően.

Jelenleg a szír hadsereg korszerű légvédelmi berendezésekkel rendelkezik, és a technológiai kapacitásuk sokat fejlődött az elmúlt években.

Továbbá felhívnám a figyelmet arra, hogy Oroszországnak S-400-as és S-300-as légvédelmi egységeik vannak a tartuszi és a khmeimimi bázisokon.

És végül a legfontosabb dolog: az Orosz Békéltető Centrum tagjai szír földön szállítanak segélyeket és tartják a kapcsolatot a helyi közösségekkel. A munkájuk következtében 732 település és 100 ezer lakos tudja békében folytatni életét. Ennek következtében, bármilyen légitámadás vagy kilőtt rakéta szír kormányterületen egyértelműen veszélyezteti az orosz katonák életét.

Figyelmeztetek mindenkit, hogy a szeptember 17-ei, szír kormányerők ellen végrehajtott légitámadás után minden szükséges intézkedést megteszünk, hogy ne következzenek be újabb amerikai “tévedések” orosz katonai célpontok vagy bármilyen másik katonai célpont ellen a Szír Arab Köztársaság területén.”

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑