Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 02. 26.

Visszaszarulóban az Iszlám Állam Aleppo tartományból és Palmyra térségéből (videó)

2017. 02. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg még két falut felszabadított, miközben az ISIS terrorszervezet visszavonul Aleppo tartomány keleti részén.

A Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terroristák elleni súlyos harcokban felszabadította Abu Dzsabbar Kabirt és a csomóponti Manazir Al-Dzsiraf települést a térségben.

A Szíriai Arab Hadsereg offenzíváját a Tigris Alakulatok és annak a “Gepárd Egysége” vezették. Az elit offenzív alegységek nyolc települést foglaltak el az elmút 72 órában egy olyan régióban, amely a megelőző években áthatolhatatlannak tűnt.

Szintén összecsapások vannak Aliszah közelében; az ISIS terrorszervezet által megszállt falu az elkövetkező órákban eleshet. A szíriai kormánycsapatok most már kevesebb, mint 27 kilométerre vannak az Euprhatesz-folyótól.

Mindazonáltal a Szíriai Arab Hadsereg offenzívájának a célja az “Iszlám Állam” terrorista entitás által megszállt erősség, Deir Hafer elfoglalása.

A Tigris Alakulatok parancsnoka, Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy úr mostanáig kizárta a város elleni közvetlen támadás lehetőségét, mert az ISIS terroristáknak a két évük volt, hogy megerődítsék, ehelyett a Tigris Alakulatok valószínűleg megpróbálják bekeríteni, hogy ezzel kényszerítsék a dzsihádista megszállókat a visszavonulásra Al-Rakka felé vagy végeznek velük mind egy szálig.

A Szíriai Légierő az Iszlám Állam állásait bombázza Aleppo tartomány keleti részén:

Az Al-Masdar News hírújság szíriai forrásai szerint a Szíriai Arab Hadsereg, a Tigris Alakulatok vezetésével még több falut és körzetet szabadítottak fel Aleppo tartomány keleti területén. A szerzeményekről eddig részleteket nem jelentettek, azonban a hírek arról szólnak, hogy a szíriai kormánycsapatok elfoglalták Dzserbet Kabbart Abo Dzsabbar Kabirt Aleppo tartomány keleti részén.

A Szíriai Arab Hadsereg kulcsfontosságú hegyhez érkezett, amely Palmyra város fölé magasodik

Nem rég a Szíriai Arab Hadsereg alegységei elérték Dzsabal Hajjal (a Hajjal-hegy) északi nyúlványait, délnyugtra Palmyrától a történelmi város és a gázmezők visszafoglalására indult hadműveletben.

A hegynek kielemkedő jelentősége van (szó szerint és átvitt értelemben is), mert Palmyra város és az M20 jelű országút felé magasodik. A kormányerők ma szintén elfoglaltak egy nagyon fontos körzetet Kelet-Bajaratban.

Az ISIS terrorszervezet Hajjal-hegyről történő elüldözésével a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadteste, a 18. Páncélos Hadosztály harccsoportja, a Katonai Pajzs Egység és az Al-Badiah Század, valamint a Nemzetvédelmi Erők (NDF) tartományi alegységei vannak megbízva. Eközben orosz harci helikopterek (MI-24P/MI-35, MI-28N és KA-52 Aligator) biztosítnak tűztámogatást az előretörő szárazföldi csapatoknak.

Amikorra a hadsereg teljesen biztosítani tudja Dzsabal Hajjalt, akkor a szíriai kormánycsapatok el fogják tudni érni a Palmyrai Háromszöget.

Az ISIS terrorista entitás 2016 december 11-én rohanta le újra Palmyrát (Tadmurt), miután 4000-5000 dzsihádista fegyveres özönlötte el a várost. Azonban a legtöbbjük elhagyta a frontvonalat, hogy az elvesző területeiket védjék az ország más részein.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑