Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 09. 30.

Vlagyimir Putyin engedélyt kért a parlamenttől, hogy Oroszország bevethesse csapatait külföldön is

2015. 09. 30.

A kérés egyértelműen a szíriai terrorellenes beavatkozásra vonatkozik, de azért mindenki érti, hogy ha megtörténik a felhatalmazás, akkor akár Ukrajnában vagy más szomszédos vagy távolabbi országban is bevethetőek lesznek az orosz csapatok.

Oroszország eddig a nemzetközi jog és az ENSZ szabályai szerint próbált eljárni a katonai tevékenysége során, több kevesebb sikerrel, de sohasem tett olyan drasztikus lépéseket, mint az USA, hogy beavatkozzon rendszeresen szuverén országok belügyeibe, háborút, káoszt és pusztulást okozva a föld bármely pontján.

Tekintettel arra, hogy az USA lépten-nyomon áthágja az ENSZ szabályait a csatlósaival ( pl Szaúd-Arábia, Izrael ) együtt, és önkényesen, gazdasági, politikai érdekektől vezérelve tevékenykedik, uralkodik, harcol a világ bármely pontján, most az oroszok is úgy érezték, hogy az eddig bemutatott amerikai külpolitika egy fabatkát sem ér és az USA degenerált külpolitikai tevékenysége már az emberiségre is veszélyt jelent.

Ezért úgy döntöttek, hogy eljött az idő, hogy Oroszország is érvényesítse nagyhatalmi erejét és azon keresztül tevékenyen lépjen fel a világ színpadán.

Oroszország feladja a passzív nagyhatalmi pozícióját, és aktívvá válik, többé kevésbé azért, hogy korrigálni próbálja az USA és csatlósai évtizedek alatt elért romboló tevékenységét bolygónkon.

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑