Cadmus fordítás Cadmus
Amerika

2020. 12. 14.

Washington által támogatott terrorcselekményt akadályozott meg Venezuela

2020. 12. 14.

Tarek Al-Aissami, venezuelai olajipari miniszter közlése szerint a venezuelai hatóságoknak sikerült megakadályozniuk egy terrorcselekményt, melyet az Egyesült Államok és szövetségese, a kolumbiai kormány készített elő.

Az amerikaiak által támogatott terroristák a napi 146 ezer hordó olajat feldolgozó El Palito olajfinomítót akarták felrobbantani, továbbá olajvezetékek ellen terveztek támadásokat.

A miniszter elmondása szerint Washington és Bogot még mindig küzd Nicolas Maduro venezuelai elnök megbuktatásáért, hiszen a venezuelai vezető  még mindig nem hajlandó kiárusítani országát az amerikai olajipari vállalatoknak.

El-Aissami szerint az amerikaiak által támogatott terroristák az El Palito finomítón kívül támadást terveztek a Yagua üzemanyagot előállító üzem ellen is.

Az esett nem az első  terrorakció lenne amihez a CIA-nak is köze van. Októberben amerika-barát fegyveresek támadták meg a napi 645 ezer hordó olajat feldolgozó Amuay olajfinomítót.

Az amerikai kormány elképzelése ugyanis az, hogy a venezuelai olajiparra mért csapással teszik tönkre az ország gazdaságát. Az így kialakult káoszban pedig sikerül egy amerika-barát bábkormányt ültetni Venezuela élére.

Ugyanezt a forgatókönyvet már más dél-amerikai országokban is eljátszották. Hasonló módszerekkel  terrorista csoportok segítségével próbálták megdönteni a szíriai és az iraki kormányt is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑