Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 09. 30.

Zarándoklat vagy valami más?

2015. 09. 30.

A muzulmán zarándoklat az iszlám egység megteremtését szolgálja. Ezt Szaúd-Arábia királysága nem akarja.

Tudja, hogy meg kell törnie a muzulmánok közti összhangot, mert ha nem tenné, a gyűlöletre és barbarizmusra épülő vahabizmusa, mely minden más iszlám iskolát üldöz, nem érvényesülhetne. Kapóra jön ez a felfogása a nyugatnak, amely használja a vahabizmust az Iszlám Állam, az al-Kaida és a többi terrorcsoport háttéreszméjeként, amellyel a világot destabilizálja, az iszlámot bűnbaknak tüntetheti fel, az iszlamofóbiát pedig mélyítheti.

Az éves zarándoklatokon egyre több a baleset, amire egyre több a „miért”?

Idén több, mint 700 zarándok vesztette életét a Hadzson. Részarányában kiemelkedik közülük az iráni áldozatok száma. 131 iráni zarándok halt meg és 325-ről nem tudni hol vannak. Megsebesültek? Kórházban kezelik őket? Az iráni áldozatok közül sokan a forradalmi gárdában és a hadseregben szolgáltak. Az eltűntek közt van Irán korábbi libanoni nagykövete is. Miért?

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

 

Részvétnyilvánító könyv

az Iráni Iszlám Köztársaság Budapesti Nagykövetségén

Mély megrendüléssel és fájdalommal tájékoztatjuk arról, hogy zarándokok ezrei, idősek, nők, gyermekek, köztük több száz iráni esett a szaúdi hatóságok hozzá nem értésének és hibás intézkedéseinek áldozatául Mekkában. A tisztviselők elszámolhatatlansága miatt még mindig lehetetlen azonosítani az eltűnteket, és az elhunytak holttesteit sem lehetséges gyorsan hazaszállítani gyászoló családjaikhoz.

A katasztrófa mértéke, amellyel szembesülnünk kell, és amely a világ minden részéből érkező több ezer ártatlan ember halálát és sérülését okozta, meghaladja egy természeti csapás, vagy egy helyi jellegű történés mértékét.

Az áldozatok családjával és Irán népével való együttérzés kifejezése érdekében az

Iráni Iszlám Köztársaság Budapesti Nagykövetsége

(1143 Budapest, Stefánia út 97)

  1. szeptember 30-án és  október 1-én (szerda és csütörtök)

10 – 12,  illetve  14 – 15:30  között

könyvet nyit a részvétnyilvánítások számára.

 

Megosztom:

,
Back to Top ↑