Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2019. 10. 31.

Zárva tartanak az izraeli nagykövetségek a diplomaták sztrájkja miatt

2019. 10. 31.

Az izraeli követségek világszerte korábban zárnak be szerdán a diplomaták és a katonai attasék sztrájkja miatt. A sztrájk oka az, hogy a diplomaták már egy ideje nem tudnak megegyezni a pénzügyminisztériummal a kiküldetésben lévő alkalmazottak juttatásaival kapcsolatban.

Az izraeli külügyminisztérium és a védelmi minisztérium egy régóta húzódó vita miatt közösen állnak ki a pénzügyminisztériummal szemben amiért a kincstár csökkentette a kiküldetésben lévő diplomaták juttatásait és költségtérítését. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a külföldön élő izraeli állampolgárok számára nem biztosított a konzuli szolgáltatás.

Az akciót közösen szervezte a védelmi minisztérium, a külügyminisztérium és a Histadrut nevű munkavállalói szövetség. A tiltakozás azért kezdődött mert a kincstár arra kényszerítette a diplomatákat, hogy térítsenek vissza fejenként több ezer dollárnyi kifizetett költségtérítést. Erről a Times of Israel számolt be.

A vita az izraeli diplomatákat és a védelmi minisztérium kiküldötteit érinti akik külföldön állomásoznak és számukra különböző költségtérítéseket biztosítanak mint például a lakhatási támogatás és az utazás költségei.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑