Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2016. 04. 29.

Zsidó összeesküvésben hisz az új lengyel honvédelmi miniszter

2016. 04. 29.

Az Anti-Defamation League szervezet, mely az antiszemitizmus ellen küzd világszerte, arra kérte a lengyel kormányt, hogy vonják vissza Antoni Macierewicz honvédelmi miniszteri kinevezését a több mint egy évtizeddel ezelőtti kijelentései miatt.

Egy 2002-es rádióműsorban arról kérdezték Macierewicz-et, mi a véleménye a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveiről. Ő azt válaszolta, hogy nagyon érdekesnek találja őket. „Egyesek azt mondják, hogy valódi, mások szerint hamisítvány, én nem vagyok szakértő, de a tapasztalat azt mutatja, hogy vannak ilyen csoportok a zsidókon belül.”

Az ADL vezetője, Jonathan Greenblatt szerint Macierewicz kijelentései erős antiszemitizmusról árulkodnak. „Reméljük, hogy nem engednék meg, hogy egy ilyen meggyőződésű ember a kormányuk tagja legyen” – írta a lengyel miniszterelnöknőnek, Beata Szydlo-nak címzett levelében.

A 67 éves politikus korábban volt belügyminiszter, a katonai elhárítás vezetője és honvédelmi államtitkár is. Az anti-kommunista ellenzéki mozgalom egyik vezéralakja volt a nyolcvanas években.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑