Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2017. 11. 13.

Zsidóügyi atombombát robbantott a brit lap Károly herceg régi levelét nyilvánosságra hozva

2017. 11. 13.

Károly hercegnek igen kemény bírálatokkal kell szembenézni most, hogy kiderült, milyen levelet írt 1986-ban. Abban kifejtette véleményét a közel-keleti helyzetről és hogy mit kell tenni a zsidó lobbival.

A levelet a Mail on Sunday (hétköznapi nevén a The Daily Mail) hozta nyilvánosságra.

Abban sürgette Washingtont, hogy „nézzen szembe a zsidó lobbival” és a közel-keleti felfordulást abban jelölte meg hogy oda „idegen zsidók áramlanak be”.

A levelet barátjának, Laurens van der Postnak címezte.

/A kitett fotó Károly és Diana hercegnő 1986-os – a levél megírásának éve – szaúd-arábiai látogatása alkalmával készült/

A levélben leírta, a közel-keleti terrorizmus csak akkor szűnik meg, ha annak okait felszámolják. És reményét fejezte ki, hogy az elnök lesz annyira bátor, hogy szembe nézzen az amerikai „zsidó lobbival”.

A „zsidó lobbi” kifejezést, írja a cikk, „sokan antiszemitának tekintik, mert az azt szuggerálja, hogy az USA-ban a gazdag zsidók a színfalak mögött hatalmas befolyást gyakorolnak a kormánypolitikára”.

Stephen Pollard, a The Jewish Chronicle befolyásos szerkesztője tegnap annak a véleményének adott hangot, hogy ez a része a levélnek sokkolta, mert „a zsidó lobbi” „azon antiszemita témák egyike, mely évszázadok óta velünk van. Olyan mítosz, miszerint igen hatalmas befolyású zsidók irányítják a külpolitikát, a médiát, a bankokat, stb.”

Hozzátette, az egész levél megrázta.

Az 1986. november 24-i keltezésű levél egy nyilvános levéltárban volt fellelhető.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu, The Mail on Sunday

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑