Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2015. 08. 03.

Izraeli zsidókat vádolnak a Kenyérszaporítás templomának felgyújtásával

2015. 08. 03.

A rendőrség szerint két izraeli zsidó vádolható a Kenyér- és borszaporítás templomának egy hónappal ezelőtti felgyújtásával – értesült  a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Ideológiai okokból elkövetett gyűlölet-bűncselekmény szerepel a két – 19, illetve 20 éves – férfi, az Ofakim városban lakó Jinon Ruveni és az Elad nevű ultraortodox városban élő Júda Aszraf ellen benyújtott vádiratban.
Eredetileg öt embert vettek őrizetbe a templom június 18-i felgyújtása miatt, de végül a Sin Bét, a belbiztonsági szolgálat és a rendőrség közös nyomozása alapján csak kettejüket vádolják a bűncselekmény elkövetésével.

A gyújtogatók egy szélsőséges ideológiát képviselő ultracionista csoporthoz tartoztak, amely 2013 óta több helyen is gyújtogatott. A csoport képviselői szerint csak az tekintheti magát zsidónak, aki szembehelyezkedik a keresztényekkel.

Ebből az ideológiai okból gyújtották föl a Kineret-tó (Genezáret-tó) északkeleti partjánál álló templomot, amelyet azon a helyen építettek, ahol az Újszövetség szerint Jézus öt cipóval és két hallal jóllakatott egy mintegy ötezer fős tömeget.

A rendőrség eleve gyűlölet-bűncselekményre gyanakodott, mert a templom bejáratánál a folyosó falára festékszóróval egy héber nyelvű ima bálványimádást elítélő sorát firkálták fel.

Az utóbbi években jobboldali zsidó szélsőségesek számos helyen gyújtogattak templomokban és mecsetekben, “Ez az ára” felirattal kísért gyűlölet-akcióikban. Ezeket a cionista telepeseket palesztin civilek elleni bosszúként.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑