Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 01. 09.

10 tény, mely bemutatja, hogy a nyugati média hazudik Madaya városáról

2016. 01. 09.

A következőkben tíz olyan tényt mutatunk be, melyet a nyugati média véletlenül vagy szándékosan figyelmen kívül hagy, és így teljességgel félretájékoztatja az embereket.

  1. Az utolsó segélyszállítmány 2015 október 18-án jutott be a városba, majd hónapok elteltével január 7-én pont a Nyugat által a város kiéheztetésével vádolt szíriai kormányerők indítottak több kamionnyi élelmiszerszállítmányt oda, az ENSZ felügyelete mellett.
  1. Madaya nagyjából 600 „mérsékelt” lázadó milicista ellenőrzése alatt áll, ezeknek 60%-a az Ahrar Sham, 30 %-a az Al-Kaida helyi szervezeteként működő al-Nuszra front, 10%-a pedig a Szíriai Szabad Hadsereg (FSA) nevű terrorcsoportok tagja.
  1. Ezen terrorszervezetek kezén van a város teljes élelmiszerkészlete, melyet a település raktárházaiban halmoztak fel, ezeket felfegyverezve őrzik éjjel-nappal. Az ételt a lakosság zsarolására használják fel.
  1. A várost megszálló fegyveres erők a lakosságot (mintegy 28000 főt, nem pedig 40 ezret, mely több híradásban is szerepel) politikai célból kínozzák (éheztetik), valamint élő pajzsként használják – a szír kormányerők és a Hezbollah azért nem tud és nem akar támadást indítani a város ellen, mert ahhoz, hogy azt elfoglalják, a lakosság legalább felét fel kéne áldozzák.
  1. Ellentétben a különféle médiumok állításával, melyek értesülésüket a kuvaiti vahabita al-Jazeera televíziótól, valamint a londoni székhelyű, a „mérsékelt” ellenzéknek gúnyolt terrorszervezeteket nyíltan támogató Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) által biztosított információkból nyerik, eddig senki nem halt éhen Madaya-ban.
  1. Számos lakos megpróbálta már elhagyni a várost, azonban kísérleteik meghiúsultak, mivel a terroristák minden lehetséges módszerrel akadályozzák ezt, a város köré például aknamezőt vontak, akit pedig a felrobbanástól való félelem sem riaszt vissza, azt habozás nélkül agyonlövik. A településről egyébként olyan videók is kikerültek, amiken a Madaya-i lakosság tiltakozik a megszállás ellen és követeli, hogy a szír kormányerők vonuljanak be a városba.
  1. Egy megegyezési kísérlet során a fegyveresek fele hajlandó lett volna a fegyverletételre, azonban a többiek szabotálták az egyezséget, „külső politikai döntések”-re hivatkozva.
  1. Mikor a Zabadani egyezményt nyélbe ütötték – mely során a szír kormányzat rábírta a várost hasonló módon megszállás alatt tartó terroristákat az abból való kivonulásra, szabad elvonulást ígérete mellett –, több sérült fegyveres is el akarta hagyni Madaya-t, azonban amikor ezt a megszállók vezetői megtudták, azzal fenyegették meg őket, hogy amennyiben ezt megkísérelnék, elevenen megnyúzzák őket.
  1. A Vöröskereszt szíriai szervezete megerősítette, hogy 2015 októberében annyi élelmiszert juttatott a városba, ami a teljes lakosság ellátását két hónapra fedezné. Ennek ellenére az emberek azóta is éheznek, mivel a „lázadók” lefoglaltak mindent.
  1. A szíriai Vöröskereszt állításai egybehangzóak a fenti állításokkal, ők is azt mondják, hogy lenne elég élelem a városban, valamint tagadják, hogy bárki is meghalt volna az ostromgyűrűbe zárt településen, továbbá a híradásokban bemutatott képek hitelességét is megkérdőjelezik.

   10+1. A nyugati médiumokban leközölt képek és felvételek forrása kivétel nélkül a katari al-Jazeera                               és a szaudi al-Arabiya televízióktól származnak – mindkét forrás vahabita kézen van, valamint egy-egy olyan országban működik, mely nyíltan támogatja az Assad-ellenes terrorszervezeteket, sőt, magát az ISIS-t is. A felvételek ráadásul hamisnak bizonyultak, erről  a szíriai állami televízió, valamint a Hezbollah csatornája is készített leleplező riportot. Egyes értesüléseink szerint ráadásul számos sokkoló felvétel valójában még csak nem is Szíriában, hanem Jugoszláviában készült a délszláv háborúk idején, több, mint 20 éve. A mainstream média ennek ellenére, forráskritika gyakorlása nélkül használ fel mindent, amit a vahabita   propaganda hazug módon terjeszt.

Ezen felsorolt pontok alapján láthatjuk, hogy a mainstream média félretájékoztatja az embereket, hogy tudatosan, vagy csak naivitásból, azt nem a mi tisztünk megítélni. Ugyanakkor, egyértelműen látszik, hogy a valóságban az Assad-ellenes lázadók felelősek a Madaya-ban kialakult borzalmas körülményekért, akkor is, ha szokás szerint megpróbálják a saját sarukat rákenni a törvényes szír kormányzatra.

Orientalista.hu – Crusader (This is Christian Syria 2 Facebook oldal)

Megosztom:

Back to Top ↑