Cadmus fordítás Cadmus

15 hónap börtönbüntetésre ítéltek egy palesztin képviselőnőt

2015. 12. 11.

Khalida Jarrar, a Palesztin Nemzeti Hatóság képviselője 15 hónap börtönbüntetést kapott egy izraeli bíróságon.A hét és fél hónapig tartó, 25 tárgyalásból álló jogi meghurcoltatás után a bíróság 15 hónapi börtönbüntetésre ítélte a Palesztin Törvényhozói Tanács tagját, Khalida Jarrart. A képviselő férje, a már korábban bebörtönzött Ghassan Jarrar számolt be az eseményről az Anadolou hírügynökségnek.

A hadbíróság uszítással és a Palesztin Nemzeti Felszabadítási Front tagságával vádolta Jarrart – mondta a férj az interjúban. Májusban az izraeli bíróság azzal vádolta a képviselőt, hogy 12 biztonsági jogszabály megsértését követte el, köztük az, hogy a Palesztin Nemzeti Felszabadítás Front tagja, amit az izraeli hatóságok terrorista szervezetnek tartanak.

A bíróság továbbá azzal is gyanúsította a képviselőt, hogy bátorította és nyíltan támogatta izraeli katonák elrablását, akiket arra használtak, hogy alkut kössenek az izraeli kormánnyal a bebörtönzött palesztinok szabadon engedése céljából.

Tavaly az izraeli bíróság elrendelte a képviselő kiűzetését Ramallahból, Jerikóba az izraeliek által megszállt Ciszjordániában található városba, mondván: a képviselő veszélyt jelent a közbiztonságra.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑