Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 07. 18.

16 ezer iparos és kézműves tért vissza Aleppo városába

2019. 07. 18.

Egy miniszteri bizottság látogatta meg a folyamatban lévő újjáépítési projekteket Aleppo városában. Továbbá megtekintették az óvárosban található történelmi jelentőségű Al-Suqatiye bazárt és az Al-Halawiya iskolát, valamint az Al-Qatraji, Al-Masir és Al-Jazmati lakónegyedeket, ahol találkoztak a helyi lakossággal is akiket meghallgattak a szolgáltatások színvonalával kapcsolatban.

Ahmed Al-Shahabi, Aleppo óvárosának vezetője a SANA hírügynökségnek elmondta, hogy a felújítási munkálatok már majdnem befejeződtek és a piac is már majdnem kész. A boltok tulajdonosainak többsége visszatér a boltjába miután befejezték azok felújítását. Elmondása szerint a piacon körülbelül 54 üzlet található és keleti, valamint nyugati irányból kapcsolódnak az óváros többi piacához.

A miniszteri bizottság találkozott az újjáépítést végző vállalatok vezetőivel és Aleppo város szolgáltatásokért felelős vezetőivel. A vízügyekért felelős miniszter Husein Arnous az újságíróknak elmondta, hogy a szolgáltatások helyreállítása folyamatban van a városban és a kormány mindenben segít az újjáépítésben részt vevő cégeknek.

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter Hussein Makhlouf azt nyilatkozta, hogy a miniszteri bizottság számos folyamatban lévő projektet megtekintett Aleppoban és közel 5 milliárd szíriai fontot fognak költeni az infrastruktúra helyreállítására. Erre különösen azokon a helyeken van szükség, melyeket a terroristák leromboltak.

Az ipari miniszter Mohamed Maan Zain Al-Abdeen elmondta, hogy az újjáépítésnek köszönhetően 16 ezer iparos és kézműves tért vissza Aleppoba akik számára a kormány támogatást és helyszínt biztosít, hogy továbbra is a városban dolgozhassanak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑