Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2016. 04. 19.

240 palesztin gyereket zaklathattak szexuálisan izraeli fegyintézetekben

2016. 04. 19.

A Palesztin Foglyok Klubja (Palestine Prisoners Club – PCC) palesztinjogi civil szervezet beszámolói szerint nagyjából 240 Jeruzsálemben letartóztatott fiatalkorú palesztint ért szexuális zaklatás az izraeli hatóságok tagjainak részéről.

2013 óta nagyjából 600 gyermeket tartóztattak le az izraelita rendvédelmi szervek, legalábbis a Middle East Media Centre hírügynökség értesülései szerint. Ezen gyerekeknek 40%-a, vagyis nagyjából 240 fiatalkorú élt át szexuális abúzust letartóztatásuk, vagy vizsgálati fogságban létük során az izraeli erők tagjainak részéről a PCC jelentései szerint.

A szervezet jelentette azt is, hogy a fiatalok elleni letartóztatási parancsok száma egyre csak nő és nő, főképp a történelmi fővárosban, Jeruzsálemben. Az elfogott gyermekek igen sok erőszakot kellett túléljenek, sokukat éjszakai akciók során tartóztatták le, sok esetben otthonaikba betörve, valamint a szexuális zaklatások mellett legtöbbjüket fizikálisan is bántalmazták.

A WAFA – a hivatalos palesztin hírügynökség – arról számol be, mintegy aláhúzva ezt a jelentést, hogy az izraeli hatóságok nemegyszer a saját törvényeiket is figyelmen kívül hagyva mindenféle figyelmeztetés, vád, vagy bizonyíték nélkül tartóztatnak le palesztin nemzetiségű embereket.

A PCC egy független palesztinjogi szervezet, mely 1993 óta létezik, és melynek jelenleg 1600 olyan tagja van, aki minimum egy évet töltött el valamelyik izraeli fegyintézetben – ez a belépés alapfeltétele. A csoport minden lehetséges eszközzel segíti a foglyul eltett palesztinokat és azoknak családját, a pénzügyi támogatásoktól a politikai akciókig.

Még 2013-ban az UNICEF is vizsgálódott a gyermekek letartóztatása ügyében, és elmarasztaló jelentés is született: e szerint az a rendszer, mely során palesztin gyermekeket sok esetben minden ok nélkül tartanak fogva, egy „kegyetlen, embertelen és megalázó gyakorlat, illetve büntetés.”

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑