Cadmus fordítás Cadmus
Kultúra

2017. 02. 06.

47Soul a hipnotikus erejű palesztin szuperbanda

2017. 02. 06.

A 47Soul nevű palesztin zenekar Ammanban alakult 2013-ban. Intro to Shamstep című daluk videóját már 3 millióan látták a YouTube-on. Koncertjeik világszerte telt házzal mennek.

Zenéjük közel-keleti elemekkel kevert népi dallamokra, főként a dabke táncra épül. Az Euronews riportere a rabati Visa For Music fesztiválon beszélgetett az együttes tagjaival.

– Nagy-Szíria, Levante muzsikáját képviseljük, vagyis Palesztina, Libanon és Irak egy részének esküvői és más ünnepi zenéjét, a falvakban, városokban játszott dallamokat – magyarázza Walaa Sbeit.

<iframe width=”620″ height=”350″ src=”https://www.youtube.com/embed/ZysQQb9bWiI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

A tradicionális muzsikát hiphop, rock és reggae elemekkel vegyítik, meg hipnotikus gitár futamokkal. Egyesek azt mondják, ilyen a futurisztikus levantei esküvői zene.

Az együttes tagjai Londonban élnek, de mindenkinek másmilyen útlevele van, ami igencsak megnehezíti a turnék megszervezését. Walaa Sbeit passzusa izraeli, amellyel nem könnyű az arab világban utazgatni.

47Soul

– Ha az arabok szabadon utazhatnának, ha nem lennének köztünk határok, mint például Európában, ha mi is unió lennénk, az nagyon jó volna. Ugyanis az a baj, hogy nem ismerjük egymást. Most először találkoztam marokkói testvéreimmel, és tudom, hogy egyforma érzéseink vannak egy csomó dologgal kapcsolatban, de beszélnünk kell egymással, üljünk le, és figyeljünk oda egymásra – mondja Tareq Abu Kwaik.

Az arab és angol nyelvű dalok többsége az életet és a szabadságot hirdeti. A 47Soul azt szeretné, ha mindenki táncra perdülne a zenéjük hallatán, a koncert után pedig egy jót beszélgetne a többiekkel.

Az együttes jelenleg Európában turnézik.

Megosztom:

,
Back to Top ↑