Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2022. 12. 01.

52 év börtön és 7000 korbácsütés nemi erőszakért Szaúd-Arábiában

2022. 12. 01.

A szaúdi bíróság 52 év börtönbüntetést és 7000 korbácsütést szabott ki egy négytagú bűnszervezetre akik betörtek egy házba és megerőszakolták az egyik ott élő külföldi nőt.

Az Al-Riyadh híroldal szerint az eset Jeddah városában történt és az ítéletet a helyi bíróság szabta ki a három szaúdi és egy szudáni állampolgárból álló banda tagjaira.

A négy személy ugyanis betört egy lakásba ahonnan készpénzt és telefonokat tulajdonítottak el, majd pedig a férje és gyermeke szeme láttára megerőszakolták az otthon tartózkodó külföldi állampolgár nőt.

A bíróság ítélete alapján az elkövetők az 52 év börtönbüntetést a betöréses rablásért, míg a 7000 korbácsütést a nemi erőszak elkövetéséért kapták. Ebből a banda szaúdi állampolgárságú vezetője 17 év börtönbüntetést kapott és 2500 korbácsütésre ítélték, melyet 50 részletben hajtanak végre.

Szaúd-Arábiában a bűncselekményeknek van következménye és a megfelelő büntetést szabja ki az igazságszolgáltatás. Számos turista, illetve utazó biztonságosabb országként említi mint számos nyugati államot.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Life in Saudi Arabia)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑