Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 02. 10.

750 ezer moszuli gyermek küzd alapvető egészségügyi ellátásért

2018. 02. 10.

Az iraki Moszul városában közel 750.000 gyermek küzd komoly nehézségekkel az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés terén.

Az UNICEF szerdán kiadott sajtóközleménye szerint

„Moszulban és a környező területeken már több mint 750 000 gyermek küzd az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésért, figyelmeztetett ma az UNICEF”.

A Ninive északi részén található egészségügyi létesítményeknek kevesebb, mint 10 százaléka működik teljes kapacitással, a sajtóközlemény szerint.

Az UNICEF megnövelte az elsődleges egészségügyi intézmények nyújtandó támogatását, hogy ezzel segítse a kritikus szolgáltatásokat, többek között a gyermekkórházak és a táplálkozási osztályok rehabilitációját két kórházi központban, valamint oltási kampányok indítását minden 5 évesnél kisebb gyermek immunizálására.

Az ENSZ ügynöksége 17 millió dollár támogatási összegért indított adománygyűjtési akciót az iraki gyermekek megsegítésére, a támogatás célja az iraki egészségügyi létesítmények újjáépítése 2018-ban.

Moszul, a második legnagyobb iraki város, amely 2017 júliusában teljes egészében felszabadult az Iszlám Állam terrorszervezet rémuralma alól. Az iraki hadsereg és az USA által vezetett koalíció januárban indította el a hadműveletet, miután a város keleti részét már visszafoglalták. Az Iszlám Állam 2014 júniusában foglalta el Moszult.

Orientalista.hu – Vivkamar (Sputniknews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑