Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 06. 30.

A Szíriai Arab Hadsereg rakétatüzérségi csapásokat mért hat megszállt településre Idleb tartomány déli részén

2020. 06. 30.

Június 27-én korán reggel a Szíriai Arab Hadsereg sorozatvető rakétákat lőtt ki vahhabita fegyveresek állásaira Ildeb tartomány déli részén.

Az Egyesült Királyságban működő, úgynevezett “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) szerint a rakétatüzérségi csapások Benin, Szufuhon, Fleifel, Al-Halwbah, Kafr Awid településeken lévő ellenséges állásokat érték, valamint Al-Ruwaihah nyugati részét. Veszteségekről eddig nem érkeztek jelentések.

Egy nappal korábban a hadsereg tüzérsége a megszálló militánsok Turkman-hegyen lévő állásait lőtte Lattakia tartomány északi részén.

A tüzérségi csapásokat a dzsihádista fegyveresek tűzszünetet sorozatosan megsértő agresszióira válaszul hajtotta végre a Szíriai Arab Hadsereg Idleb tartományban. A tűzszüneti megállapodást Oroszország és Törökország kezdeményezte, amely március 5-én lépett hatályba, mielőtt összecsapások voltak a Szíriai Arab Hadsereg és a szuverén Szíriai Arab Köztársaság területére betörő török csapatok között.

A tűzszüneti egyezmény sorozatos megsértése és Törökország alkalmatlansága, hogy teljesítse a március 5-én hatályba lépett megállapodásban vállalt kötelezettségeit hamarosan arra kényszeríthetik a Szíriai Arab Hadsereget és szövetségeseit, hogy újrakezdjék a szárazföldi hadműveleteket a megszállók ellen Idleb tartományban és tágabb körzetében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , ,




Back to Top ↑