Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2021. 03. 15.

Egyiptomban is a külföldről fizetett ,,civil szervezetekért,, aggódik az ENSZ

2021. 03. 15.

Az egyiptomi parlament szombaton kiadott egy nyilatkozatot, melyben elutasítják az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának (UNHRC) vádjait, melyek szerint veszélyben vannak az emberi jogok Egyiptomban.

Az egyiptomi parlament emberi jogi bizottságának elnöke, Tarek Radwan képviselő úr egyértelműen kijelentette, hogy az ENSZ nyilatkozata politikai beavatkozás Egyiptom belügyeibe. A nyilatkozatot pedig az Egyiptomban működő, de külföldről támogatott ún. ,,civil szervezetek,, és más ügynökségek kényszerítették ki.

A nyugati államok által támogatott ún. ,,civil szervezetek,, nyomására sajnos 30 ország írta alá az ENSZ nyilatkozatát, melyben aggodalmukat fejezik ki az emberi jogsértések miatt Egyiptomban. A nyilatkozat tervezetét Finnország nyújtotta be, mely aggodalmát fejezte ki a külföldről támogatott, és Egyiptomot Egyiptomban támadó ún. ,,civil csoportok,, tagjainak letartóztatása miatt.

Kirsti Kauppi, finn nagykövet fel is szólította Egyiptomot, hogy adjanak teret az ún. ,,civil társadalomnak,,, valamint a különböző jogvédő szervezeteknek. A liberális európai szemlélet szerint azonban ide tartoznak az LMBTQ csoportok és más egyéb aberrált tényezők is.

A mindenféle kultúrát védelmező liberálisok tehát erőszakkal próbálnak rákényszeríteni egy országot, hogy adja fel a saját kultúráját és örökségét. Ezt a fajta támadást Kelet-Európában sajnos már mi is megszokhattuk.

Az Amnesty International nevű szervezet genfi képviselője elmondta, hogy elégedett az ENSZ által elfogadott nyilatkozata, mely szerinte világos üzenet Egyiptom számára, hogy hagyjon fel a ,,civil társadalom,, elleni támadással. 2021-ben ugyanis 100 ,,civil szervezet,, írt levelet az ENSZ tagállamok külügyminisztériumainak, hogy emeljék fel szavukat az emberi jogsértések miatt.

Az utolsó ilyen szervezett támadás 2014-ben történt Egyiptom ellen, amikor is 27 ENSZ tagállam adott ki hasonló nyilatkozatot. Szintén az egyiptomi politikát befolyásolni kívánó, külföldről fizetett ,,civil,, csoportok felhívására. Az akkori nyilatkozatot, ahogyan a mostanit is szintén egy rágalom hadjárat előzte meg, melynek keretében a ,,jogvédő csoportok,, hamis információkkal árasztották el a közösségi médiát.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑