Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Lapszemle

2016. 08. 11.

Felgyújtott egy migráns egy katolikus templomot

2016. 08. 11.

Szombaton felgyújtott egy olasz templomot egy 14 éves migráns fiú. Először még véletlen balesetről beszéltek a hatóságok, de a biztonsági kamerák felvételei mindent elárultak – számolt be az esetről a La Stampa.

Lángra kapott a hétvégén a francia határhoz közel fekvő Saviglianóban a San Filippo Neri templom. Először még véletlen balesetről szóltak a hírek, de aztán kiderült a szomorú igazság, hogy ismét iszlamista támadás ért egy katolikus templombot, két héten belül másodszor.

Egy szemtanú elmondása szerint egy 14 év körüli arab kinézetű fiú az oldalkápolnában a gyertyákkal babrált, mielőtt lángra kapott volna az imaház. A biztonsági kamerák felvételei is a szemtanút igazolták. A szándékos gyújtogatást támasztja alá az is, hogy a tinédzser bezárta a templom ajtaját, majd ezután szándékosan gyújtotta meg az épületet, amelyben húszan tartózkodtak.

Az elkövetőt még aznap az utcán fogták el a rendőrök és torinói fiatalkorúak börtönébe vitték. Tettére nem adott magyarázatot. A templom egyelőre használhatatlan állapotba került.

Alig több mint két héten belül ez a második nyílt támadás egy katolikus templom ellen Európában. Július végén két az Iszlám Állammal szimpatizáló terrorista két férfi késekkel behatolt a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomába, ahol elvágták a 85 éves pap torkát, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek.

A rituális támadásra Ferenc pápa is reagált. Egy hete a Keresztény Ifjúsági Világtalálkozóra tartva Krakkóba menet úgy nyilatkozott, hogy a világ háborúban áll, de ez nem vallások közötti háború”, majd hozzátette : „minden vallás békét akar. Mások akarnak háborút”.

Erre reagált az Iszlám Állam, ellentmondást nem tűrően. „Ez a háború a muszlimok és a hitetlenek nemzedéke között dúl. A parancs egyértelmű. Allah azt mondja: meg kell ölni a hitetleneket, majd a bálványokban hívőket, ahol csak rájuk találsz” – idézik az Iszlám Állam propagandafüzetében megjelenteket.

Magyar Idők

Megosztom:

, ,




Back to Top ↑