Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

    • No results available
  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

35 ezer jelölt indul a helyhatósági választásokon Szíriában

2018. 08. 10.

Csaknem 35 ezer jelölt indul több mint 18 ezer tisztségért a jövő hónapban esedékes helyhatósági választásokon Szíriában, amelyeket 7 év után először tartanak a 2011 óta konfliktus sújtotta közel-keleti országban – jelentette szerdán az al-Vatan szíriai kormánypárti napilap az ország választási bizottságának elnökére hivatkozva.

A választási bizottság a több mint 55 ezerből 34 553 ember jelöltségét hagyta jóvá, országszerte 18 478 tisztségért indulhatnak a helyhatósági választásokon

– közölte Szulejmán al-Kaid, a választási bizottság elnöke.

Tudatta: több területen nem indítottak jelölteket, például a szíriai kormányerők által csak részben ellenőrzött keleti Deir-Ezzor és észak-keleti el-Haszakah tartományban, vagy a Damaszkusz által frissen felszabadított déli Daraa tartományban.

Basshar Al-Assad szíriai elnök kormánya jelenleg Szíria területének kétharmadát ellenőrzi, a fennmaradó területeket az amerikai támogatású kurd fegyveresek vagy a számukban drámaian megfogyatkozott lázadók és iszlamisták.

A SANA szíriai állami hírügynökség közlése szerint a kormány választási központok felállítását fontolgatja a nyugati Hama városban, hogy az ellenőrzésén kívül eső területekről, kifejezetten a szomszédos Idlíb tartományból is jelöltethessék magukat a helyhatósági választásokra.

Szíriában 2011 óta pusztít a több ország beavatkozásával folyó háború, de ennek ellenére 2016-ban parlamenti választásokat, míg 2014-ben elnökválasztást tartottak. Utóbbin Assad aratott győzelmet, újabb 7 évre szóló mandátumot kapott.

Bashar Al-Haffar, Damaszkusz tartomány tanácsosa a jövő hónapi helyhatósági választásokkal kapcsolatban közölte:

a megválasztott önkormányzati tagokra hatalmas felelősség hárul, fejlesztési és befektetési tervekkel kell előállniuk, és konkrét lépéseket kell majd tenniük az ország újjáépítéséért.

Assad elnök a múlt hónapban közölte, hogy immár az ország újjáépítése élvez prioritást kormányában.
A 7 éve pusztító háború miatt egyes területeken gyakorlatilag megszűnt a víz- és áramellátás, az ország civil infrastruktúrájában pedig szinte helyreállíthatatlan károk keletkeztek.

MTI nyomán

Megosztom:

,




Back to Top ↑