Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Menekültügy

2017. 09. 21.

A 3 feleséges 16 gyerekes szír migráns 3 szuperházat kapott egy svéd üdülőhelyen

2017. 09. 21.

A még mindig a hagyományos egynejűség béklyójában vergődő progresszív, szociáldemokrata-zöld színezetű kormány által vezetett Svédországban él egy kedves szír férfi. Van neki három felesége és tizenhat gyermeke.

És csak természetes, hogy a svéd államtól kaptak három gyönyörű, dombra épült tengerparti házat egy elegáns üdülőhelyen.

Amiről senki nem tudott volna, hacsak a nacionalista, jobboldali Svéd Demokraták nem fedezik fel, mit tesz e kormány az adófizetők pénzén.

Amitől kezdve az erről beszámoló Sputnik News orosz hírügynökségé a szó: Stockholm megyében Nacka önkormányzata igen kínos helyzetbe került, mert megdöbbentő összegbe,

14 millió svéd koronába (1,8 millió dollár) kerülő három házat adott oda egy újonnan érkezett, 57 éves szír migránsnak,

akinek nagyon nagy családja van. Mindhárom ház Sasltsjöbadenben van, ami ismert, divatos Balti-tengeri üdülőhely.

Hogy ez történt, azt a Svéd Demokraták helyi, nackai pártszervezete hozta nyilvánosságra egy sajtóközleményében, miután az erről szóló híresztelések nyomán megvizsgálta a dokumentumokat.

A szóban forgó otthonok ára darabonként 5,5, 3,3 és 5,2 millió svéd koronába kerültek (700 000; 400 000 és 650 000 dollárba).

A három feleség mindegyikének megvan a saját helye, és a gyerekeket közöttük osztották el.

Nacka önkormányzata egyedül 250 millió koronát (32 millió dollárt) költött arra, hogy az újonnan érkezők házat kapjanak – szemben azon eredeti szándékával, hogy „csak” 100 millió svéd koronát (12,5 millió dollárt) költene erre a célra.

Az ügy hatalmas visszhangot keltett a közösségi médiában dühödt kommentárok formájában, amelyek azt is megkérdezték,

vajon az önkormányzat a többnejűséget finanszírozza,

illetve azt kérdezték, vajon más hajléktalanok kaphatnak-e olyan luxuslakásokat, amelyek a saltsjöbadeni szigetcsoportra nyújtanak (politikailag korrekt) kilátást.

A (jobboldali, nacionalista) Svéd Demokraták párt helyi szervezete igen erősen bírálta azt, amit az önkormányzat művelt és

felhívta a figyelmet arra az óriási különbségre, ahogyan az etnikailag svédekkel és a migránsokkal bánnak a lakáshoz jutásnál.

Azaz arra, hogy az utóbbiak az előbbiekkel szemben milyen hatalmas lakás, létfenntartási és egyéb szociális támogatást kapnak az adófizetők terhére.

Hogy a Magyar Idők olvasóit a legfrissebb fejleményekről is tájékoztassuk, megnéztük a svéd sajtót, van-e minderről újabb hír.

Van. A Norrtelje Nyheter portálján megjelent írás arról számol be, hogy a nackai önkormányzat vezetője „cáfolta” a jobboldali nacionalista párt állítását.

Ugyanis ők nem 3, hanem 47 otthont vásároltak a migránsoknak.

Orientalista.hu – Lovas István/Magyar Idők

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑