Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 07. 18.

A béke karjai

2018. 07. 18.

Sokan megkérdezték, hogy Szíria miért nem nyújtotta ki karjait a béke felé, azonban sokan elfelejtik ennek az úgynevezett “békének” néhány lényeges vonását, amit az USA több alkalommal megpróbált kierőszakolni.

Van béke és van alávetettség, amelyet “békének” álcáznak, amikor egy ország fegyveres ereje nem mozoghat szabadon a saját földjén, ha erre engedélyt nem kér, az nem béke, amikor egy ország gazdasága teljesen külföldi segélyektől függ, az nem béke, amikor egy szuverén ország döntéseihez Washington jóváhagyása szükséges, az nem béke. Azt inkább alávetettségnek nevezzük, amit békének álcáznak a diktálói.

Szíria háborúba vonult, azonban soha nem azelőtt, hogy a békéért nyújtotta karjait! A történelem tele van kísérletekkel, amelyek minden problémát tárgyalásokkal próbáltak megoldani, amelyek legutóbb 2008-2009-ben értek véget és amikor közelebb volt a béke megvalósítása a térség számára, mint bármikor.

Egy tény megmarad, amikor tisztességes ellenállás van a megszállással szemben az sokkal jobb, mint egy szégyenteljes alávetettség, amit békének csúfolnak. Ez, amit a néhai szíriai államfőtől, Hafez Al-Assadtól tanultunk meg, egy embertől, aki mindkét irányba haladt és soha nem hajtott térdet!

A Syrian Arab Army oldalnak több megszólalása lesz ezzel kapcsolatban és a szerkesztők el fogják mondani, miért nem sikerült megtenni az elmúlt napokban. Ahogy mindig, most is megígérik, hogy olyan információkat tesznek közzé, amelyeket nem sokan ismernek, de mindenki által elérhetők.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑