Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2018. 10. 16.

A brit adófizetők 2 millió fontjába kerül a szélsőséges imám védelme

2018. 10. 16.

 

A brit hatóságok körülbelül kétmillió fontot fordítanak a hírhedt szélsőséges, Anjem Choudary hitszónok védelmére. A pakisztáni származású férfit a héten idő előtt kiengedték a börtönből, de további ellenőrzésére fokozott óvintézkedésekkel készülnek.

Két évvel ezelőtt ítélték el az Iszlám Állam legsikeresebb brit hittérítőjét, a pakisztáni származású Anjem Choudaryt. Bár 2016. szeptember 7-én a dzsihadista prédikátor öt és fél évet kapott, jó magaviselete és egyéb engedmények miatt a héten már szabadlábra helyezik.

A hivatalos indoklás szerint azért ítélték el két évvel ezelőtt, mert a YouTube-ra feltöltött videóiban arra biztatta a követőit, hogy csatlakozzanak a terrorállamhoz és kövessenek el terrortámadásokat a nyugati világ ellen.

A brit hatóságok tudják, hogy a férfi még mindig veszélyes lehet, és nagy valószínűséggel nem hagy fel a terrorizmusra felbujtó tevékenységével, de a jó magaviselet jogilag indokolta a korai szabadlábra helyezést.

A titkosszolgálatok minden lépését figyelik majd, minden bizonnyal az Egyesült Királyság valaha volt legszigorúbb ellenőrzését élvezheti majd”

– írja a Breitbart a Sunday Telegraph-ra hivatkozva.

Megdöbbentő tény látott napvilágot Anjem Choudary védelmére fordított összegekről és szabadlábra helyezése utáni körülményekről.

A pakisztáni szélsőséges, feleségével és öt gyermekével költözhet egy külön kialakítású, a legmodernebb biztonsági berendezésekkel felszerelt családi házba, és ezt a gondoskodást mind az adófizetők pénzéből élvezheti.
Szabadulása után Choudaryt eltiltják a mecsetekben való prédikálástól, valamint az internethasználattól is, külön engedéllyel tarthat csak emberekkel kapcsolatot.

Ezek valószínűleg a legszigorúbb feltételek, amivel egy elítéltet valaha is szabadlábra helyeztek, bármilyen szabálysértés azonnali börtönt von majd maga után”

– derül ki a Sunday Telegraph által megszólaltatott forrásból.

Choudary vezette az Al-Muhajiroun titkos terrorszervezetet. 2000 óta legalább 15 terrortámadás köthető a nevükhöz. Mint ismert, a London Bridge-en elkövetett terrortámadás végrehajtója, Khuram Butt is a Choudary-féle terrorsejt tagja volt.

Forrás: 888.hu, Fotó:AFP

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑