Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 07. 08.

A brit adófizetők pénzén uszít a dzsihadista prédikátor

2015. 07. 08.

Hani al-Sibai az egyik legismertebb dzsihádista prédikátor. Európa és az európaiak ellen uszít – közben Európában, az európaiak pénzén él. Nem is akárhogy.

A szélsőséges “tanítót” a brit Daily Mail találta meg egy nyugat-londoni luxusingatlanban. Innen írogatta azokat az üzeneteit, amelyekben “hatalmas győzelemként” értékelte” a 2005-ös londoni robbantásos merényleteket, vagy épp Oszama bin Laden “mártíromságának” évfordulójára emlékeztet. Al-Sibai azonban sokkal több, mint egy  iszlamista internet troll. Európa egyik legismertebb szélsőséges muszlim hitszónoka, szavain becsődölt életű külvárosi bevándorló fiatalok ezrei csüngenek. Közéjük tartozott Mohammed Emwazi is, mielőtt lelépett Szíriába, hogy Jihadi Johnként, az Iszlám Állam szadista hóhéraként váljon a beteg kivégzős videók sztárjává.

A prédikátor azonban nem csak a szavak embere. A hágai Nemzetközi Terrorizmusellenes Központ 2013-as jelentése szerint az egyik legveszélyesebb észak-afrikai terrorszervezet, az Ansar al-Sharia legbefolyásosabb figurái között tartják számon. 2012-es kairói konferenciájukon videóüzenetben is köszöntötte őket.

Ez az Iszlám Államnak hűséget esküdött társaság volt a felelős a közel negyven áldozatot követelő, június 26-i tunéziai tengerparti mészárlásért.

Britek pénzén a britek ellen

Az 53 esztendős prédikátor évtizedek óta a “Nyugat”, vagyis Európa és a keresztény civilizáció ellen uszít – de azért a nyugati pénzt nem veti meg. Luxuskörülmények között él, mégis minden létező segélyt felvesz. Feleségével és öt gyermekével egy háromemeletes nyugat-londoni házban lakik. Az ingatlan értéke 1 millió font (450 millió forint) körül lehet. Háza előtt egy alsó hangon 16.000 fontos (7 millió forintos) Toyota Corolla Verso áll – egy rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen. Hani al-Sibai és neje ugyanis rokkantnyugdíjasok. A gyerekek után járó juttatásokkal együtt

évente 48 ezer font (21,4 millió forint) segélyt vesz fel.

A szélsőséges hitszónokot már 15 éve próbálják kitoloncolni az Egyesült Királyságból – mindmáig sikertelenül Jogászok és jogvédők hada dolgozik azon, hogy újra, meg újra megakadályozzák a kiutasítását és levetessék a terrorizmussal gyanúsítható személyek listájáról. Ha nem lenne nettó elmebeteg, és egy sajátjainak nyomorúságából hasznot hajtó uszító szemétláda, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy vagány arc.

A brit adófizetők pénzéből pereskedik a brit állammal szemben, hogy tovább uszíthasson a brit emberek ellen.

Hani-al-Sibai_3365599blll

Ne engem kérdezzen!

És mindehhez elég flegma stílusa is van. Amikor a Daily Mail újságírója kérdőre vonta, hogy nem szégyelli-e magát, amiért azon az államon élősködik, amely ellen elvileg harcol, csak annyit válaszolt:

“Ne engem kérdezzen, kérdezze David Cameront”

Az a helyzet, hogy al-Sibainak tökéletesen igaza van. Keresve sem lehetne találni nála gusztustalanabb jelképét a Nyugat pénzéből élő, de közben a Nyugatot gyűlölő szélsőséges muszlimoknak, akikből sajnos egyre több van Európa-szerte. Ám ő csak azzal a lehetőséggel él, amelyet egy gyenge, impotens, nem csak eszközeiben, de értékeiben is kiherélt rendszer biztosít számára. Hani al-Sibai sokkal inkább a saját liberális jogelveinek fétisébe beledöglő, nyomorult Európa jelképe, mint a bevándorlásé.

Amúgy elképzelhető, hogy hamarosan valóban lecsukják, és talán haza is küldik Egyiptomba. Ám nem terrorizmus hanem segélycsalás vádjával.

A Daily Mail riportja alapján ugyanis nyomozás indult ellene.

A mai Monthy Python shownak vége, a függöny legördül, további szép estét kívánok mindenkinek itt a hanyatló Rómában a rómaiaknak és a barbároknak is, akik alig várják, hogy a helyünkre lépjenek. Jó éjt, Európa!

Alfahir.hu – Balogh Gábor

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑