Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 03. 06.

A brit BBC a Kelet-Ghouta-ban ragadt terroristákért aggódik

2018. 03. 06.

A brit BBC csatorna az ENSZ jelentéseire hivatkozva a Kelet-Ghouta-ban történő pusztításról tudósít. Az ENSZ bizonyos forrásai szerint ugyanis a terroristák által megszállt területen vannak olyan körzetek, ahol az épületek 93%-a elpusztult a harcok során. Az ENSZ főtitkára Antonio Guterres ezen kívül azt is nyilatkozta, hogy aggódik a térségben kialakult humanitárius katasztrófa miatt, ugyanis Kelet-Ghouta hadműveleti területnek számít ahol azonban sok civil lakos található.

A BBC szerint a városrész pusztulását a 2017 decemberében készült és az újabb műholdas felvételek összehasonlítása alapján lehet nyomon követni. A legtöbb épület Kelet-Ghouta Harasta és Arbin negyedeiben pusztult el. A brit csatorna, ahogyan a nyugati média többi képviselője is ezt a pusztítást a kormánycsapatok számlájára írja és ezt is arra használja fel, hogy bírálja a szíriai kormányt. A brit csatorna azzal természetesen nem dicsekszik, hogy a szíriai kormány Kelet Ghoutában azok ellen a terrorista csoportok ellen harcol, melyek létrehozásában a brit kormány is részt vett. Ők azok ugyanis akik az ott élő civil lakosságot élő pajzsként használják fel a légi támadások során. Arról se nagyon hallottunk ettől a hazug brit csatornától, hogy a szíriai kormány által felajánlott humanitárius segélyt szállító konvojokat a nyugat barát terroristák folyamatosan támadják.

Az orosz hadsereg és a szíriai kormány naponta több órás tűzszünetet rendelt el az érintett hadműveleti területen azért, hogy a térségben rekedt civilek sértetlenül távozhassanak. És ezzel kapcsolatban a hazug BBC szintén nem tesz említést arról, hogy a nyugat által kiképzett terroristák azok akik nem hagyják, hogy a civilek elhagyják a területet az e célból létrehozott humanitárius folyosókon. Sőt, a menekülő civileket élő céltáblának használják.

A brit média az érintett összefoglalóban tovább sorolja, hogy az érintett körzetekben mekkora a pusztítás: Ein Tamra 71%-a, Zamalka 59%-a pusztult el…… Úgy tűnik a saját terroristáik által erődként használt területek pusztulása fájdalmas a számukra. Azonban jogos az a kérdés, hogy hol volt a brit BBC siránkozása amikor az amerikai-brit-izraeli tengely által létrehozott Iszlám Állam elpusztította Palmyra jelentős részét. Hol volt a BBC siránkozása amikor a ,,mérsékelt felkelőik,, régészeti területeket és több ezer éves városokat pusztítottak el Szíriában és Irakban? Hol volt a BBC siránkozása amikor a kedves terrorista barátaik ezer éves templomokat és mecseteket pusztítottak el Moszulban 2014-ben? Sehol…. Hiszen a hazug nyugati média a Szíriát és Irakot megszállni szándékozó terroristák minden bűnét és rombolását titkolja, rejtegeti.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑