Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 11. 14.

A britek Assad távozásáról akarják meggyőzni Trumpot

2016. 11. 14.

The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lap brit kormányforrásokat idézve azt írta: a brit külügyminisztériumban komoly aggodalmakat keltenek azok a jelzések, hogy Trump – mindenekelőtt a szíriai válság kezelésében – “szövetségre akar lépni” Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és meg akarja vonni a támogatást az Assad-kormány iszalmista ellenzékétől.

A lap forrásai szerint a brit kormány a következő két hónapban megpróbálja meggyőzni Trumpot arról, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnöknek mindenképpen távoznia kell a hatalomból. A brit külügyminisztérium egyik illetékese azt mondta lapnak: nem kétséges, hogy Trump felnéz Putyinra, de “ha rájön, hogy Putyin nem racionálisan és nem ésszerűen cselekvő valaki, akkor talán meggondolja magát”.

A Nyugatnak “nincs oka félni” Oroszországtól, mivel Vlagyimir Putyin is csak “saját hazája érdekeit és önazonosságát védi” – Marine Le Pen.

Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva ugyanakkor kijelentette: a Nyugatnak “nincs oka félni” Oroszországtól, mivel Vlagyimir Putyin is csak “saját hazája érdekeit és önazonosságát védi”. Marine Le Pen szerint Oroszország európai ország, és Európa jobban teszi, ha tárgyal vele.

A Nemzeti Front vezetője úgy vélekedett, hogy Donald Trump megválasztása az ő sikerének esélyeit is növeli a jövőre esedékes francia elnökválasztáson.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI nyomán)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑