Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Ukrajna

2023. 03. 24.

A CIA műholdjáról kapnak célpontokat az ukrán különleges erők

2023. 03. 24.

Az ukrán “Thor” különleges műveleti csoport katonái a CIA által biztosított műholdas adatokat használják a célpontok kiválasztásához, amikor dróncsapásokat hajtanak végre az orosz erők ellen – mondta az egység parancsnoka a Times című lapnak.

A 27 fős csoport, amely hivatalosan a rendőrség különleges műveleti egysége, az ukrán hadseregtől függetlenül működik, és szorosan együttműködik az ukrán katonai hírszerzéssel, a GUR-ral, amely lőszerrel és információkkal látja el őket.

A TIMES SZERINT AZ EGYSÉG TELJES MÉRTÉKBEN SZABADON VÁLASZTHATJA MEG A KÜLDETÉSEIT, AZT, HOGY HOL ÁLLOMÁSOZNAK ÉS MIKOR HARCOLNAK.

Az egység parancsnoka, akinek a neve állítólag szintén Thor, azt állítja, hogy egy speciális alkalmazást használ egy tableten, amely szinkronban van a CIA műholdjával, hogy kiválassza a potenciális célpontokat a támadásaikhoz.

“A programban választjuk ki a célpontokat, amelyet a CIA és a saját műholdunk is elhelyezhet, amiért az önkénteseink fizetnek. Ott mindenféle forrásból gyűjtenek információkat. Mi választunk, aztán megérkezünk, és elvégezzük a saját felderítésünket” – mondta Thor az outletnek.

A csoport egy másik tagja azt mondta a Timesnak, hogy Thor szándékosan használ drónokat arra is, hogy orosz katonákat csonkítson meg – ahelyett, hogy megölné őket.

“Ezek azért vannak, hogy megsebesítsük az oroszokat” – mondta a 30 éves Alekszandr a Timesnak, miközben egy 3D-nyomtatott drónt élesített bányászati robbanóanyaggal.

“VEGYÜK EL EGY KARJÁT VAGY LÁBÁT, ÖRÖKKÉ AZ ÁLLAM TERHE LESZ” – MONDTA.

A The Times szerint a Thor valamennyi tagja veterán a Donyecki és Luganszki Donbasszi Köztársaságokban a Kijev-ellenes lázadók elleni 2014-es ukrán katonai műveletnek. Mindkét területet, valamint a Herszon és Zaporozsjei régiót tavaly nyilvános népszavazások nyomán Oroszországhoz csatolták.

Moszkva régóta azzal vádolja az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy közvetlenül részt vesznek az ukrajnai konfliktusban, és lényegében “proxy-háborút” folytatnak Oroszország ellen, mivel továbbra is egyre fejlettebb fegyverekkel, lőszerrel és hírszerzési információkkal látják el a kijevi erőket.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑