Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 09. 16.

A Jerusalem Post a Jemen elleni háborúra szólít

2018. 09. 16.

Az ,,Izrael,, nevű apartheid államban megjelenő Jerusalem Post egy felhívást tett közzé, melyben Jemen nyugati partjának megtámadására szólítja fel a cionista kormányt. Továbbá támogatja Szaúd Arábia Jemenben történő megszállását, hiszen ez a cionista érdekeket szolgálja a Közel-Keleten.

A Jerusalem Post személyesen Benjamin Netanyahu miniszterelnököt szólítja fel arra, hogy támadja meg Jement és támogassa Szaúd Arábia megszálló háborúját, mégpedig logisztikailag, esetleg közvetlen katonai támogatással. Az eddig is köztudott volt, hogy Izrael az egyik legjelentősebb támogatója a szaúdi háborúnak, hiszen szerintük a független Jemen és az azt irányító, a nyugat számára ellenségnek számító kormány veszélyezteti a cionista érdekeket a Közel-Keleten. A cionista újság szerint Szaúd Arábia csökkenti Irán befolyását a térségben és ezen kívül segít kiépíteni a kapcsolatokat Izrael és az Öböl menti arab államok között.

A cionista lap azzal vádolja Netanyahu miniszterelnököt, hogy nem tulajdonít elég figyelmet ,,az Izrael elleni jelentős veszélynek.,, Szerintük ugyanis be kellene lépni a Jemen elleni háborúba és elpusztítani a Jement irányító Ansarullah mozgalmat, mely az előrehaladott rakéta programjával ,,komoly fenyegetést,, jelent számukra.

Attól félnek ugyanis, hogy ha a jemeniek a jelenlegi technológiájuk mellett még fejlettebb technológiára tesznek szert akkor Jemen nyugati része egyfajta rakéta kilövő állomássá válhat Izrael ellen. Éppen ezért felszólítják a cionista kormányt, hogy vegye komolyan az ún. ,,jemeni fenyegetést,,. A Jerusalem Post azt természetesen nem tartja fenyegetőnek, hogy a Közel-Keleten egyedül Izrael rendelkezik atom fegyverekkel és jelenleg több száz bevethető nukleáris robbanófejjel rendelkezik. Ezeket érdekes módon soha senki se vizsgálja.

Annak ellenére, hogy Szaúd Arábia és a cionista rezsim között hivatalosan nincs diplomáciai kapcsolat, a két ország politikusai titkos találkozókat tartanak és különböző csatornákon keresztül tartják a kapcsolatot egymással. Szaúd arábiai és bahreini politikusok is felvetették már, hogy hosszú távon az lenne az érdekük, hogy hivatalosan is elismerjék az ún. ,,Izrael,, államot.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑