Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 10. 02.

A Deir Ezzor tartományért vívott csata folytatódik, az ISIS terroristák újra támadnak

2017. 10. 02.

Szombaton az ISIS terrorszervezet harcosai elfoglalták a keleti Al-Hajr Erődöt, keletre Al-Szukhanah várostól Homsz tartomány keleti területén, állított az ISIS terrorszervezet propaganda „ügynöksége”, az Amaq.

Az Amaq dzsihádistái hozzátették, hogy a kalifátus elfoglalta Al-Tajba és Szhanhasz falvakat, valamint az Al-Dahik-hegyet északra a várostól.

A médiafelület szerint ezen kívül az ISIS militánsai megölték a Szíriai Arab Hadsereg 27 katonáját, valamint megsemmisítettek két harckocsit és egy gépjárművet az előretörésükkor.

A maguk részéről szíriai kormánypárti források megerősítették, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek visszaverték az ISIS terrorszervezet előző támadását és visszafoglalták az összes elvesztett pontot Al-Szukhanah várostól délre és nyugatra, valamint az Al-Hajl gázmező körül. Az ISIS terrorszervezet valószínűleg egy újabb támadásba kezdett Al-Szukhanahtól keletre, miután az első kudarcot vallott.

Az ISIS terroristák tovább fogják folytatni erőfeszítéseiket Homsz tartomány keleti területei ellen. A vahhabita terrorista szervezet vezetése létfontosságúnak tekinti ezt az újabb offenzívát az entitás túlélése szempontjából. A Szíriai Arab Hadsereg és a kurd többségű “Szíriai Demokratikus Erők” egyaránt az ISIS terrorszervezet utolsó erősségei felé törnek előre az Eufrátesz-folyó völgyében.

Ezzel összefüggésben a libanoni Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah négy kilométernyi távolságra nyomult előre a Humajmah falu és a T-2 szivattyúállomás közötti országúton, a szíriai-iraki határ közelében. Ezzel a hadmozdulattal a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah biztosan sokkal jobban megnehezíti az ISIS terrorszervezet helyzetét a mostani kelet-homszi támadásuk során.

Jelentések szólnak arról, hogy a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatait visszavezényelték Deir Ezzor tartományba. Szíriai kormánypárti források szerint a Tigris Alakulatok hamarosan offenzívában kezdenek az ISIS terrorszervezet erőssége, Al-Majadin ellen az Euphrates-völgyében. Az ISIS terrorszervezetettel szipmatizáló médiaaktivisták szerint ide menekült Abu Bakr Al-Baghdadi, akit “kalifának” nevez a terrorista entitás rajongótábora. A Tigris Alakulatok alegységei jelenleg a Deir Ezzor Katonai Repülőtéren állomásoznak, 34 kilométer távolságra Al-Majadintól.

Szombat reggel az “Szíriai Demokratikus Erőknek” nevezett milíciák (SDF) elfoglalták a Dzsirah olajmezőt, északkeletre Deir Ezzor városától. A Dzsirah olajmező nyugatra fekszik Al-Kadzsah falutól az Eufrátesz-folyó keleti partján.

Mostanára az “Szíriai Demokratikus Erőknek” nevezett milíciák képesek lehetnek arra, hogy elvágják a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei útját a térségben lévő szénhidrogén mezőktől az Eufrátesz-folyó keleti partján.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑