Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 02. 21.

A Dél Felszabadítása Hadművelet jelszava: ELŐRE A GOLÁN FENNSÍKIG!

2015. 02. 21.

A harcok felerősödtek Daraa tartományban; Szíria honvédelmi minisztere meglátogatta a déli arcvonalat.

10622901_506082759534272_3273794945658897532_n

Szíriai honvédelmi minisztere, Fahd Dzsasszem Al-Freidzs hadseregtábornok látogatása a fronton

Nem túl sok pihenési lehetőségük volt a Daraa tartomány északi részén harcoló katonáinknak, amikor a Szíriai Arab Légierő bombázásai és a közvetlen összecsapások a Szíriai Arab Hadsereg és a vahabita terrorszervezetek között kevés időt hagytak alvásra a kibontakozó káoszban ezen a mezőgazdasági vidéken.

A Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztálya és 9. Páncélos Hadosztálya együttműködve a Hezbollah önkénteseivel az FSA “1. Dandár” és a Nuszra Front nevű Al-Kaidához kötődő terrorszervezetek jelentős ellenállásába ütköztek Kafr Shamsz településen.

Ma korán reggel a 7. Gépesített Hadosztály vette át a vezető szerepet a Kafr Shamsz településen zajló hadműveletben, megpróbálva a terroristák védelmi vonalának az áttörését; azoban a nehéz terep és az ellenséges fegyveresek heves ellenállása akadályozta az előrehaladást és a nehéz fegyverzet kivonását eredményezte.

Egy összevont támadás következett két órával később, amikor a Hezbollah harcosai megrohamoztak egy kisebb magaslatot, ahol a Szíriai Légierő súlyos csapásai meggyengítették a vahabita megszállók védelmét; így lehetővé tették a Hezbollah számára, hogy tüzelőállásokat foglaljanak észak-nyugatra a dombtól.

Egy katonai forrásunk szerint nincs igazolt veszteség egyik fél részéről sem, de megerősítette, hogy a szembenálló erők közötti összecsapások még tartanak.

Szíriai honvédelmi minisztere, Fahd Dzsasszem Al-Freidzs hadseregtábornok egy meglepetésszerű látogatást tett a harcoló katonáinknál Daraa tartomány északi részén és Damaszkusz tartomány déli végében. Fénykép készült róla amikor megköszöni a Szíriai Arab Hadsereg katonáinak helytállását és együtt mutatkozik a Haza védőivel ezen az arcvonalon.

Végezetül a Daraa tartományi harcok során likvidát vahabita terroristák felsorolása, akiket a hatóságok azonosítottak (neveik angol átírásban olvashatóak):

 1. Yazen Khaled Al-Wadi
 2. Mideen Hassan Al-‘Assi
 3. Rabiyya Jamaal Al-‘Issa
 4. Hassan Habib, Mazen Hussein
 5. Ghassan Hammoud
 6. ‘Aamar Ma’zir
 7. Wasseem Sharif
 8. Qusay Al-Jaber
 9. Ibrahim Al-Hassan Al-Shaqeer
 10. Mohammad Nihad Al-‘Ali
 11. Mohammad Qassem Al-Mohafezheh
 12. Sa’eed Khayrou Al-Sibsibi
 13. Mohammad Al-Nameeri
 14. Aymen Al-Sa’ad
 15. Ma’an Ahmad Al-Yousif
 16. Mustafa ‘Anas Al-Moqdad

Dair Al-Adasz visszafoglalása után a Szíriai Arab Hadsereg támadó egységei tovább nyomulnak Kafr Shamszba Daraa tartományban.

A vahabita terroristák a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségének kemény csapásai alatt vannak pár órára. A szárazföldi erők készülődnek a bevonulásra.

Forrás: a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnokságának sajtószolgálata nyomán az Al-Masdar News internetes arab hírújság (almasdarnews.com)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑