Cadmus fordítás Cadmus
Hírszerzés

2018. 11. 29.

A dzsihadisták vegyi támadásra készültek, hogy amerikai válaszcsapást provokáljanak ki

2018. 11. 29.

Az Iszlám Állam terrorszervezet dzsihadistái vegyi támadásra készülnek Szíriában a nyugati támadást élvező kurd fegyveresek ellen, hogy amerikai válaszcsapást provokáljanak ki a szíriai kormányerők ellen – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A damaszkuszi vezetéssel szövetséges Oroszország védelmi tárcájának tájékoztatása szerint külföldön felkészített tizenegy terrorista érkezett Szíriába, hogy aknavetőgránátokat töltsenek meg vegyi anyagokkal.

Az így elkészített vegyi fegyvert tartalmazó lőszereket a terrorellenes katonai szövetség által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab ernyőszervezet állásai ellen akarják bevetni az Iszlám Állam terrorszervezet uralta kelet-szíriai Hadzsin térségében.

Az orosz minisztérium szerint a szélsőségesek az SDF állásait olyan térségből akarják tűz alá venni, ahol a szíriai hadsereg és szövetségeseinek legközelebbi állásai vannak, így provokálva ki az amerikai légierő masszív válaszcsapását.

Az orosz tárca közölte azt is, hogy a helyzet nyomon követésére radiológiai, vegy- és biológiai védelmi szakértőket küldött Deir Ezzor tartományba.

Az Iszlám Állam, amely egykor kiterjedt területeket ellenőrzött Szíriában, mára csak egy kisebb térséget tart uralma alatt a Deir Ezzor kelet-szíriai tartományban.

Magyar Idők, MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑