Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2019. 12. 12.

A floridai lövöldözés után még mindig 175 szaúdi pilótát képeznek az Egyesült Államokban

2019. 12. 12.

Amerikai tisztviselők szerint az Egyesült Államokban meg mindig 175 szaúdi állampolgárt képeznek vadászpilótának, annak ellenére, hogy néhány napja az egyikük lövöldözni kezdett egy amerikai haditengerészeti bázison Floridában.

A Reuters hírügynökségnek amerikai hivatalnokok elmondták, hogy a 175 szaúdi pilótát a ,,békefolyamatok elősegítése,, címén képzik az Egyesült Államokban. Ezek a pilóták azonban majd a Jemen elleni háborúban lesznek bevetve. Közülük az egyik szaúdi hadnagy kezdett el lövöldözni múlt héten egy floridai bázison, melynek következtében 3 amerikai katona életét veszítette.

Az FBI adatai szerint a 21 éves Mohamed Saed Al-Shamrani hadnagy volt az aki lövöldözni kezdett a Florida államban lévő Pensacola haditengerészeti bázison.

Amerikai hivatalnokok fontosnak tartanák a kiképzési program befejezését, vagy legalább a szaúdi diákok elkülönítését. Jelenleg ugyanis körülbelül 850 szaúdi katona vesz részt kiképzésen az Amerikai Egyesült Államok területén.

Pénteken Donald Trump amerikai elnök elmondta, hogy Salman Bin Abdelaziz szaúdi király felhívta őt és sajnálatát fejezte ki az esemény miatt és részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak és hozzátartozóinak. Ezen kívül bocsánatot kért azoktól az amerikai katonáktól akik megsebesültek a lövöldözésben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News Arabic)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑