Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2023. 03. 07.

A földrengés sújtotta Aleppót támadta az izraeli légierő

2023. 03. 07.

Működésképtelenné vált a szíriai Aleppó nemzetközi repülőtere kedd hajnalban, mert izraeli rakétatámadás érte a repülőtér kifutópályáját. Ezen a repülőtéren keresztül szállították Aleppóba a február 6-án Szíria és Törökország több régióját sújtó földrengés áldozatainak szánt nemzetközi humanitárius segélyt – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség kedd reggel katonai forrásokra hivatkozva. 

A SANA arról is beszámolt, hogy a szíriai légvédelemnek sikerült lelőnie több rakétát is, amelyeket a Földközi-tengerről indítottak, nem sokkal hajnali 2 óra után.

Többen meghaltak az izraeli agresszióban

Három ember – közöttük egy szír katonatiszt – meghalt az észak-szíriai Aleppó repülőterét kedden ért izraeli légicsapásban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivistaszervezet.

A szíriai védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy egy izraeli légicsapás következtében leállt a forgalom az aleppói repülőtéren, de áldozatokról nem tett említést.

Ezen a repülőtéren keresztül szállították Aleppóba a február 6-án Szíria és Törökország több régióját sújtó földrengés áldozatainak szánt nemzetközi humanitárius segélyt.

A Szíriában megközelítőleg hatezer ember életét kioltó földrengés óta több mint nyolcvan segélyszállító repülőgép szállt le a repülőtéren – közölte Szulejmán Halíl, a szíriai közlekedési minisztérium illetékese.

Elmondta azt is, hogy a futópálya megrongálódott, de egyetlen repülőt sem ért találat. A közlekedési minisztérium szerint a segélyt szállító gépeket Damaszkuszba és Latakiába irányították át.

Az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló repülőterek ellen, hogy akadályozza az iráni fegyverszállításokat Szírián keresztül Teherán szíriai és libanoni szövetségeseinek, köztük a Hezbollah radikális síita szervezetnek – idézi fel a Reuters hírügynökség.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑