Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 11. 24.

A Forradalmi Gárda több ISIS sejtet számolt fel Iránban

2015. 11. 24.

Az Iszlám Forradalmi Gárda együttműködve az iráni hírszerzéssel az elmúlt két évben több tucat Iszlám Államhoz köthető sejtet számolt fel az ország nyugati Irakkal határos tartományában. – közölte az IRNA.

Iszlám Forradami Gárda logója

Az iráni hadseregtől, közvetlenül az ország legfelsőbb vallási vezetőjének (Ajatollah) irányítása alá tartozó Forradalmi Gárda több tucat rajtaütést hajtott végre az Irakkal határos Kermanshah tartományban.

Az elmúlt két évben több csoportot is lekapcsoltak, akik Iránban akartak merényleteket elkövetni, illetve az Iszlám Állam iraki csapataihoz toboroztak dzsihadistákat.

Bahman Reyhani a Forradalmi Gárda dandárparancsnoka szerint az ISIS toborzó sejtjeit megsemmisítették, több csoportnál katonai felszereléseket, mellényeket és időzített bombákat találtak, amik készen álltak a bevetésre.

Reyhani szerint egyes térségbeli erők továbbra is keresik annak a módját, hogyan bomlaszhatják meg az Iráni Iszlám Köztársaság belbiztonságát.

Az Irán legnyugatibb részén fekvő Kermanshah tartomány szomszédos Irakkal,  ahol egyes területeket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ural.

Teherán korábban figyelmeztetett, hogy katonailag be fog avatkozni Irakban, ha a dzsihadista szervezet megközelíti az iráni-iraki határt.

Rahmani Fazli iráni belügyminiszter nyár folyamán kijelentette, az Iszlám Köztársaság közbe fog lépni, ha az Iszlám Állam terroristái 40 kilométeres körzetben megközelítik az ország határait.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑