Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2018. 02. 13.

A francia Bpifrance készen áll Irán gazdasági projektjeinek finanszírozására

2018. 02. 13.

A Bpifrance néven ismert francia állami befektetési bank kifejezte szándékát Iránnal való együttműködése bővítésére a két ország gazdasági projektjeinek finanszírozása által.

Mohammad Khazaei iráni helyettes gazdasági miniszter, aki – ötnapos látogatásra Párizsban tartózkodik, azzal a céllal, hogy francia banktisztviselőkkel megbeszéléseket folytasson a Bpifrance és az iráni Központi Bank között kötendő egyetértési megállapodás véglegesítéséről – pénteken tárgyalásokat folytatott a francia Állami Befektetési Bank elnökével.

Az ülés során Khazaei elmondta, hogy Irán készen áll a „BPI Groupe” vállalattal együtt új perspektívákat nyitni egy hosszú távú banki együttműködés érdekében, ezzel elősegítve a vállalatok előnyhöz jutását mindkét országban.

“Nem fogjuk felfüggeszteni a külföldi finanszírozások igénybevételét, a külföldi befektetések saját projektjeinkbe történő beolvasztását, és nem állítjuk meg a gazdasági helyzetünk javításáért tett lépéseket, egyszerűen csak azért, mert más országok félnek befektetni Irán projektjeibe” – hangsúlyozta Khazaei.

A Bpifrance tisztviselői az ülésen bejelentették, hogy a bank, a francia kormány támogatását elnyerve, készen áll az Iránnal való együttműködésre, szerepet vállalva a két ország gazdasági projektjeinek finanszírozásában.

Továbbá, hangsúlyozták, hogy készek a Bpifrance és az iráni Központi Bank között megkötendő megállapodás véglegesítésére.

Orientalista.hu – Vivkamar

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑