Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 03. 26.

A francia csapatok kivonulnak Irakból

2020. 03. 26.

Az iraki kormány szerdán bejelentette, hogy a francia csapatok távoznak Irakból, miután több éven keresztül az országban állomásoztak.

Abdul Karim Khalaf vezérőrnagy, az iraki hadsereg vezérkari főnöke az iraki sajtónak azt nyilatkozta, hogy a francia csapatok elhagyták Irak területét és a nemzetközi koalíció kiürítette az általuk használt légi bázist. A francia csapatok távozása az iraki kormánnyal történt megegyezés alapján történt.

Az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi katonai koalíció az utóbbi időszakban elkezdte kiüríteni az általa korábban használt katonai bázisokat. Az iraki kormány ugyanis az utóbbi időben folyamatosan tiltakozott a nemzetközi koalíció támadásában elhunyt civil áldozatok miatt.

Az iraki biztonsági erők a múlt héten jelentették be, hogy átvették a korábban az amerikaiak által ellenőrzött Al-Qaim bázist Anbar tartományban. A bázist az iraki határőrség vette át a nemzetközi koalíciótól.

Tahsin Al-Khafaji vezérőrnagy, az iraki közös műveletek parancsnokságának vezetője az iraki sajtónak elmondta, hogy az Al-Qaim bázis kiürítése egy előre meghatározott menetrend szerint zajlott. A nemzetközi koalíció ott állomásozó katonái, tanácsadói és technikai személyzete egy előre megbeszélt időpontig vonult ki a bázisról.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑